0.9 C
Budapest

Hazafias programajánló: II. Rákóczi Ferenc Emléktúra

Van-e fogalmunk arról, hogy mit is jelent egész életünk során a nemzetért élni, a hazának alárendelni mindent, minden áldott nap szolgálni a magyarságot és szolgálni az igazságot? Tudnánk-e hinni szüntelen a magyar nemzet szabadságának kivívásában, ha a sötétség jéghideg tenyerével megmarkolná a szívünket és a reménytelenség állapotát költöztetné a lelkünkbe?

rakoczi-1

Az ifjú vezér, II. Rákóczi Ferenc üstökösként ragyogta be a magyar életteret és az igazság erejével képessé vált felemelni a becstelen lelkeket és reménnyel szolgált a kishitűségben szenvedők számára. Fénylő példamutatással változtatta bátorrá a gyávákat és önzetlenné a kapzsiakat.

Minduntalan hitt abban, hogy végletekig szeretett népének képes lesz a szabadságát kivívni. A kudarcok ellenére sem hagyta el a remény, és tudta, hogy az igazság képviselete győzelemre van ítélve, de annak módja és ideje nem rajta, hanem Isten döntésén múlik.

A magyar történelem vakítóan fénylő csillagának állít emléket az attilaunokai.net által szervezett emléktúra, a Magyar Hősök Túrasorozat 2. része. A túrasorozat célja, hogy történelmünk halhatatlanná váló hőseit bemutassa a túrázóknak, ezzel is követendő példát nyújtva a mai fiatalság számára.

A kulturális misszió mellett a szervezők határozottan kiállnak az egészséges életmód mellett is, ami a túrán résztvevők számára nyújtott minőségi ellátmányban is meglátszik.

Minden kedves olvasónkat csak buzdítani tudjuk arra, hogy legyenek részesei ennek a kiváló hétvégi programnak!

A II. Rákóczi Ferenc emléktúra nem csak szellemi táplálékot jelent a résztvevők számára, de egyben lelki feltöltődést is azoknak, akiknek energiaháztartását a hétköznapok küzdelmei lemerítik. A betondzsungelből való kimozdulás után érezni lehet, hogy valami megváltozik körülöttünk. Mindössze pár óra barangolás a természet birodalmában elég ahhoz, hogy sejtjeink feltöltődjenek és hazatérve újult erővel vághassunk bele a feladatainkba.

rakoczi-2
Nem vágyott koronára vagy fejedelemségre, csak a magyar nép szabadságának a kivívására. II. Rákóczi Ferenc szellemi hagyatéka emiatt az idők végezetéig fenn fog maradni.

A gyaloglás az egyike azon ritka sportágaknak, ami a mélyizmokat is képes a lehető legösszetettebb módon megdolgozni. A rendszeres mozgás pedig az egészségi állapotot is pozitív irányba befolyásolja.

Kapcsolódj ki Te is tudatosan! Éld át velünk magyar hőseink szellemének hagyatékát! Meríts erőt a múltból, hogy könnyedén szembenézhess a jelen kihívásaival!

Találkozzunk 2016. július 31-én, a II. Rákóczi Ferenc emléktúrán!

A II. Rákóczi Ferenc emléktúrával kapcsolatos információk itt érhetők el.

(Betyársereg, Új Erő Szerkesztőség)

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink

spot_img