0.7 C
Budapest

„Hazudnak a népnek Németországban”

Közleményt adott ki csütörtökön Daniel Zabel, az a rendőrtiszt, aki kiszivárogtatta a múlt hét végi chemnitzi késelés egyik, iraki gyanúsítottjának letartóztatási parancsát. A 39 éves Zabel azt írta, tisztában volt vele, hogy emiatt elvesztheti az állását – és valóban felfüggesztették –, azzal azonban nem, hogy emiatt büntethetővé válik, most azonban akár öt év börtön is várhat rá. Közleményében kemény kritikát fogalmazott meg.

Hangsúlyozta, a közvéleménynek tudnia kell mi történt, ezért el akarta juttatni hozzájuk „az igazságot, és csakis az igazságot”, mielőtt a média elferdíti vagy elhallgatja a tényeket.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, egy iraki és egy szíriai fiatal férfi késelte halálra múlt vasárnapra virradóra a 35 éves német-kubai származású családapát, Daniel Hilliget. Ezt köve­tően több­ezres tüntetések kezdődtek a keletnémet városban, Zabel pedig jól sejtette, hogy a mainstream média elferdíti az eseményeket, ugyanis bár a bűncselekmény körülményeit nem tudták elhallgatni, a tömegben garázdálkodó szélsőséges csoportok akcióira hivatkozva járatták le az utcákra vonuló több ezer chemnitzi polgárt.

Zabel közleményében hangsúlyozta, nap mint nap tanúja olyan eseményeknek, amelyek korábban nem voltak jelen ilyen intenzitással Németországban, az emberek túlnyomó többségének viszont hazudnak minderről. Hozzátette, tisztában van tette következményeivel, s bár tart attól, hogy Németországban már nem működik a jogállam, azért bízik benne, igazságos eljárásban részesül annak ellenére is, hogy egy „némelyek számára kényelmetlen igazságot” leplezett le.

Csütörtökön egyébként rendkívüli rendőri készültség és a hatóságok által életbe léptetett szigorú forgalmi korlátozások, illetve útlezárások közepette mintegy ezer ember tüntetett Chemnitzben.

Vadhajtások

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink