0.9 C
Budapest

Hétpróba a Magyar Szigeten – Sport és közösségi élmény

Az idei Magyar Szigeten a szervező HVIM kiemelt elemeként kezeli az úgynevezett 7 próbát, amellyel a vármegyések célja, hogy a szórakozás mellett a csapatszellemet, és a sport iránti szeretetet erősítsék a hazafias tábor bekein belül. A program részletes leírása alább olvasható.

11750614_10152829536971910_3103293814008267677_n

  1. Videó kihívás
  2. Kenu akadálypálya
  3. Lovagi torna
  4.  Zsákban futás
  5. Foci kupa
  6. Vízilabda kupa
  7. Céllövészet

A Magyar Szigetet a többi fesztivállal szemben mindig is jellemezte egyfajta közösségi szellem. Akik kilátogattak a Szigetre, szinte kivétel nélkül arról számoltak be, hogy olyan érzésük van, mintha egy nagy család gyűlne össze évről évre. Ezt az érzést szeretnénk idén még tovább fokozni azzal, hogy egy olyan versenyt hirdetünk meg, ami lehetővé teszi, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz a szigetlakók, legyenek akár versenyzők, akár a szurkolótábor részei.

Idén megszervezzük a Magyar Sziget „Hétpróbáját”, melyen összesen tíz, hat fős csapat indulhat el, és versenyezhet egymással. A versenyszámokat úgy állítottuk össze, hogy a csapatszellemre épülő sportágak is jelen legyenek, de az egyéni képességek is kibontakozhassanak, és természetesen a magyar múlt bemutatása sem marad ki egyes versenyszámokon keresztül.

Videó kihívás

Az első megmérettetésre már a Magyar Sziget előtt sor kerül, de a szurkolótábornak már itt is komoly szerepe lesz. Egy maximum 40 másodperces videót kell készítenie a csapatoknak, amiben mind a hat főnek szerepelnie kell. A videóban be kell mutatni a csapatot, és a sportszerűség jegyében meg kell fogalmazni egy üzenetet az ellenfelek irányába. Fontos, hogy a videó igényes, és frappáns legyen, mivel két csapatot a szurkolótábora fog bejuttatni a versenybe. A videókat a Magyar Sziget Facebook oldalán fogjuk közzé tenni. Nyolc csapatot a szervezők választanak ki, de a fennmaradó két csapat versenybe kerüléséről a közönség dönt.

A két legtöbb kedvelést begyűjtő csapat mindenképp indulni fog a Hétpróbán! Az elkészült műveket legkésőbb július 27-én 23:59-kor e-mailben kell elküldeni a [email protected] címre.

Kenus akadálypálya

Kihasználva a helyszín adottságait természetesen a vízi sportok sem maradhatnak ki a repertoárból. Négy főt kell neveznie a csapatoknak a kenus akadálypálya versenyre, melynek során az erőnlétnek, és az ügyességnek is fontos szerepe lesz.

Lovagi torna

A Magyar Szigettől a kezdetek óta elválaszthatatlanok az olyan ősi magyar fegyverek, mint a karikás ostor, az íj, a csatacsillag, vagy a kelevéz. Egy hétpróbás szigetlakónak mesterfokon kell bánnia ezekkel az eszközökkel, de nem árt, ha van tapasztalata a kétkezes kard használata terén is.

Zsákban futás

Úgy gondoljuk ezt komolyabban nem kell részletezni. Javasolt felkészülési mód: Edzd minden izomcsoportod!

Foci kupa

A teljes csapatra szükség lesz a győzelemhez. A szurkolótábor szinte kötelező. Nyugalom, nálunk kártya, és szkenner nélkül is lehet buzdítani a csapatot.

Vízilabda Kupa

Hazánk mindig is remekelt ebben a sportágban, így természetesen nem maradhat ki a felhozatalból. A focihoz hasonlóan mind a hat főnek indulnia kell a versenyen.

Céllövészet

Minden hazafinak ismernie és szeretnie kell a fegyvereket. Ezért választottuk utolsó versenyszámként a céllövészetet, mely airsoft fegyverekkel fog történni.

Hétpróbás szigetlakók – Győzzön a legjobb!

A Magyar Sziget Facebook oldala a hivatkozásra kattintva érhető el:

https://www.facebook.com/magyarsziget

(HVIM Hírszolgálat)

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink

spot_img