0.6 C
Budapest

Ifjú harcosaink – Varga Ádám K-1 és Thai-Box bajnokunk

A nemrég alakult Győri Klán egy harcosát mutatjuk most be, aki nyert már Magyar Bajnokságot a K-1-ben és Thai-boksz szabályrendszerében is. Az igazi szerelme a thai boksz és most már a családja is, hiszen büszke édesapa is. Ismerjük meg Varga Ádámot a Betyársereg Győri Klánjából.
varga-adam-1
– Mióta sportolsz és minek a hatására kezdtél el a harcművészetekkel foglalkozni?

– 11 éve sportolok, édesapám sokat járt le a terembe és egyszer elmentem vele azóta is meg van a sport iránt a szeretetem.

– Thai boksz és K1 ez a két sportág, amiben eredményesen szerepelsz, de úgy tudom a thai-boksz a „szerelem”. Miért pont a thai boksz mellett döntöttél?

IMG_2504

– Igen a thai box a szerelem majdnem ugyanaz a szabály rendszer, mint a K-1 ben de még sem olyan kötött. A thai box egy szabadabb szabály rendszer, belharcok, ami végett nagyon megszerettem.

– Milyen eredményeket szereztél eddigi sportolói pályafutásod során?

– Volt több is. Magyar bajnokságokat nyertem K-1-ben és thai boxban is. Horvát-Magyar bajnoki és válogatott keret tag vagyok.

IMG_2503

– Ki tudnál emelni egy mérkőzést, amely meghatározó volt számodra?

– Figth Nigth Hungary mondhatnám talán, ami meghatározóbb volt számomra, és persze, amit meg is nyertem, de még sok olyan mérkőzésem volt amire büszke vagyok. A nehéz megmérettetésekre, amiket sikeresen teljesítettem…( tettem a dolgom.)

– Milyen edzéstervvel készülsz egy-egy nagyobb mérkőzésre?

– A meccs és a szabályrendszer határozza meg azt, hogy éppen hogyan készülök fel egy nagyobb mérkőzésemre. Komoly kondicionális és fizikai felkészülés van, megszabott étrenddel és pihenővel.

– A csapatsportokban egy-egy nagyobb mérkőzés előtt kielemzik az ellenfeleket. nálatok is van ilyen, hogy felkészülsz az ellenfélből vagy a ringben dől el minden?

– Változó. A meccs volumene adja meg. Természetesen sokszor van úgy, hogy a ringbe dől el minden, de ha nagyobb mérkőzésre készülök akkor megnézzük az ellenfelem meccseit és aszerint építünk fel egy taktikát.

IMG_2506

– Mik a jövőbeni céljaid a sportban?

– Minél többet edzeni és versenyezni. Most van a „viszarázkódási” folyamat, mert közben családom lett. Született egy kislányom, igy a munkát és a családot elég nehéz volt összehangolni. Most már könnyebb. Jelenleg Bachman Tamás és Győri klán edzőterme biztosítja az edzéseimet.

– Mit gondolsz a Betyárseregről?

– A Betyársereg nagyon sokat adott nekem! Nagyon erős és összetartó család a mindennapokban is! Nagy erőt ad számomra és büszke vagyok, hogy a részese lehetek!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink