Igazságot a Hazafiaknak! Írd alá te is a petíciót!

január 3, 2018 a Hírmondó

Te is igazságtalannak tartod, hogy 125 év fegyházra ítéltek embereket konkrét bizonyítékok nélkül? Akkor írd alá a petíciót! Csak pár másodperc az egész, de hazafiak sorsa múlhat rajta.

Budaházy-Ítélet-753x366

Lassan már tíz éve minden nap azzal a tudattal kel fel és fekszik le 17 ember, hogy akár életfogytig tartó fegyház is lehet a sorsuk, csupán azért, mert útjában voltak a hatalomnak. Ez ellen egy petíciót indított az “Igazságtalan a Budaházy-ítélet” Facebook oldal. A petícióhoz eddig majdnem 10.000-en csatlakoztak, most te is segíthetsz.

>> ITT ÍRHATOD ALÁ A PETÍCIÓT <<

Tavaly előtt augusztusban nem jogerősen 125 év fegyházra ítélték a Budaházy-ügy vádlottjait.
Az ítéletből nem csak az nem derült ki, hogy mi bizonyítja a vádlottak bűnösségét, hanem az sem, hogy ki miben bűnös.
Budaházy György meg is kérdezte a bíróságot, hogy ő tulajdonképpen miben bűnös, mert az az ítéletből számára ez nem derült ki. A megdöbbentő válasz mindent elmondott a bíróság “elfogulatlanságáról” és “objektivitásáról”. Még a Rákosi rendszerben is jobban ügyeltek a kirakatperek látszatra, ugyanis azt az elképesztő választ adta Kenéz Andrea a birói tanács elnöke, hogy: “Ön mindenben bűnös, ez a lényeg!”

>> ITT ÍRHATOD ALÁ A PETÍCIÓT <<

Az ítélet írásba foglalására kettő hónapot ad a Büntető Eljárási Törvény, mely rendkívüli esetben további két hónap haladékot biztosít, tehát  2016.december 30-ig lehetett volna törvényesen írásba foglalni az ítéletet, de ez nem történt meg, az ítélet így törvénytelen.
Nem csak a törvényes határidő után történt meg az írásba foglalás, hanem az után, hogy a bíró tanács elnöke, Kenéz Andrea felmondott, tehát már nem is volt bíró.
Ezek a törvénytelenségek nem zavarták az igazságszolgáltatást, gond nélkül másodfokra engedték az ügyet.

budahazy_mindenben_bunos

>> ITT ÍRHATOD ALÁ A PETÍCIÓT <<

A törvénytelenül írásba foglalt ítélet elképesztő szabálytalanságokat tartalmaz.
Több vallomást és szakértői véleményt úgy hamisítottak meg benne, hogy azok a vádlottakra nézve terhelők legyenek, viszont a vádlottak ártatlanságát alátámasztó bizonyítékokat eltitkolják benne.

>> ITT ÍRHATOD ALÁ A PETÍCIÓT <<

A másodfokú tárgyalásokra azt a Lassó Gábor által vezetett bírói tanácsot nevezték ki, mely az eljárás során többször döntött már a vádlottak kényszerintézkedéséről és kizárólag negatív döntéseket hozott.
Például ez bírói tanács volt az, mely az elsőfokú nem jogerős ítélet után elrendelte a házi őrizetben lévő vádlottak előzetes letartóztatását, és a lakhelyelhagyási tilalom alatt lévő vádlottak házi őrizetét. A bírói tanács által hozott végzések nem egyszer tartalmaztak valótlanságot és egyértelmű felületesség is megállapítható belőlük.

>> ITT ÍRHATOD ALÁ A PETÍCIÓT <<

Ehhez a Lassó Gábor féle tanácshoz idén október végén rendelték ki másodfokú eljárásra az ügyet és ők már jövő február közepére ki is tűzték a tárgyalást.
Az a bíró tanács, mely olyan felületes, hogy egy pár oldalas beadványt sem tud kellő alapossággal áttekinteni, az 3 és fél hónap alatt hogyan tud majd átnézni 25.000 oldalnyi nyomozati iratot, 6 évnyi tárgyalási jegyzőkönyvet és azok összefüggéseit összevetni az elsőfokú ítélettel? A válasz nyilvánvaló, ennyi idő alatt ez lehetetlen.
A Lassó Gábor által vezetett bírói tanácsnak egyáltalán szándékában áll az eddig keletkezett iratokat átnézni, hogy elfogulatlan és igazságos ítéletet hozzon? Az eddigi döntéseiket nézve sajnos ez nem valószínű…

>> ITT ÍRHATOD ALÁ A PETÍCIÓT <<

Most te is segíthetsz abban, hogy ez a lassan 10 éve zajló rémálom a véget érjen és a törvénytisztelő hazafiak életét ne tegyék végleg tönkre. Írd alá te is a petíciót!

budahazy.org

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment