0.4 C
Budapest

Így válik bevándorlóországgá Németország

A német mikrocenzus adatai alapján erősen növekszik a migrációs hátterű emberek száma Németországban, miközben évről évre csökken a német származásúak létszáma. A 6 év alatti németországi gyerekek 38 százalékának van migrációs háttere.

223990_multikulti1

A Welt beszámol arról: a mikrocenzus adatai szerint tovább növekszik a migrációs hátterűek létszáma Németországban.  Most már a 82 milliós Németország lakosságának 23 százaléka rendelkezik migrációs háttérrel.

A gyerekek jelentős része már migrációs hátterű

Míg a mai 65 év fölöttiek csak 10 százaléka számít migrációs hátterűnek, addig a 6 év alatti gyermekek körében ez a szám már 38 százalék; sőt, Nyugat-Németországban és Berlinben a gyerekek 42 százaléka bevándorlásban érintett családból jön.

Frankfurtban a városlakók 51 százaléka, a 6 év alatti gyerekek 69 százaléka migrációs hátterű. Brémában az összlakosság 31 százaléka és a 6 év alatti gyerekek 53 százaléka számít migrációs hátterűnek.

Az eredeti német származásúak létszáma évről évre csökken, most 63,8 millióan vannak.

Németország összlakossága azonban a folyamatos bevándorlás miatt évről évre gyarapszik.

Migrációs koktél

A 18,6 milliónyi migrációs hátterű lakos közül 3,2 millió külföldről betelepülő németnek vagy azok leszármazottjának számít. Mintegy 6,6 millió lakos érkezett más uniós országból, és még 2 millió más európai országból. Török származásúnak 2,8 millió ember számít.

Az új migrációs hullám nyomán most több mint 2 millió közel- és közép-keleti vagy afrikai származású ember él Németországban.

(Mandiner)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink