11 C
Budapest

„Ismét ott voltunk, ahol szükség volt ránk!” – a paksi betyárok jótékonysági akciója

Egy Baranya megyei kis faluban Bogádon járt a paksi klán képviselete, ahol találkoztunk a 73 éves Irénke nénivel, aki nagyon szerény körülmények között egyedül tengeti mindennapjait. – A Betyársereg Paksi Klánjának beszámolója karácsonyi jótékonysági akciójukról.


A helyi önkormányzat segítségével találtuk meg azt az idős asszonyt, aki valóban rászorul a segítségre.

Mikor megérkeztünk szerény otthonához olyan látvány fogadott bennünket, ami csak megerősítette bennünk azt, hogy jó helyre került az általunk felajánlott élelmiszercsomag.

Rövid beszélgetésünk során, mikor Irénke néni már felocsúdott a meglepetés zavarából, elmesélte nekünk, hogy édesapja harcolt a Don-kanyarban, majd 5 év után térhetett csak haza az oroszországi hadifogságból.

Ekkor éreztük igazán azt a hazafias késztetést, hogy nekünk itt többet kell tennünk! A néninek tüzelőre lenne szüksége, amit az ünnepek alatt harcosaink meg fognak oldani.

Teljes mértékben sajnos nem tudjuk a néni problémáit orvosolni, de talán szebbé tehetjük egy sokat nélkülöző ember karácsonyát.

Mi is kaptunk tőle valamit: a szerénységét, az alázatát, amivel bennünket ott fogadott. Ez komoly nyomot hagyott bennünk.

Harcosaink itt is helyt álltak!

A Betyársereg Paksi Klánja


(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink