-1.4 C
Budapest

Kampány az oktatási terekben jelenlévő fehérség ellen

Észak-Karolina túl fehér…

A tanároknak azt tanították, hogy a fehérség domináns kultúrájával le kell számolni, a szülőknek pedig nem szabad engedni, hogy akadályozzák a társadalmi igazságosságot. Manapság már nem számít újdonságnak, hogy az állami iskolákban a baloldali elvek felé terelik a befolyásolható gyerekeket.

Az oktatási terekben jelenlévő fehérség ellen indult kampány az észak-karolinai Wake megyei tankerületben, ami a legnagyobb az államban. Mindez annak a hozománya, hogy tavaly egy tanároknak szóló konferencián a fehérségről, a mérgező férfiasságról, a mikróagresszióról és az alkalmazott kritikus fajelméletről volt szó.

A jelenségre Christopher F. Rufo hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán. A konzervatív újságíró több alkalommal is beszámolt már arról a sajtónak, hogy az amerikai állami iskolákban miképp igyekeznek a baloldali ideológiákkal befolyásolni a gyerekeket

Mint kiderült, az észak-karolinai tankerületben azt mondták a tanároknak a már említett konferencián, hogy az észak-karolinai gyarmatosítók ellopták az amerikai földet az őslakosoktól, és ezt tudomásul kell venniük, el kell fogadniuk. Egyben arra biztatták a jelenlévőket, hogy alkossanak méltányossági csapatokat az iskolában, és álljanak be az antirasszizmus elve mögé.

Rufo bejegyzései szerint az iskola adminisztrátorai azt állították, hogy a fehér kulturális értékek közé tartozik a tagadás, a büntetés és a kontroll. A fehér tanároknak pedig azt mondták, hogy dacoljanak a fehérség domináns kultúrájával.

A tankerület szerint ráadásul a szülők a társadalmi igazságosság útjában állnak, a fehér szülők gyerekei pedig csak előnyt szereznek maguknak a rendszerből, miközben otthon nem tanulnak a sokszínűségről. Amikor felmerült a kérdés, hogy mit csináljanak a tanárok, ha egy szülő felszólal az iskolában zajló okítás ellen, azt a választ adta az igazgató, hogy a szülőknek nem szabad hagyni, hogy eltérítsék a tanárokat a munkájuktól.

elemi.hu

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink