0.9 C
Budapest

Karitatív akcióban a paksi betyárok Kárpátalján (+videó)

Nemrég a Betyársereg paksi klánjának a motoros egyesülete a Legends Hungary ME., a Perfect Fight Club, a Szív a sisak alatt, és az Ukrán 7TH Legions-al, Kárpátaljára látogatott, ahol a Munkácsi Gyermekkórház megsegítésére adományt adtak át.

A motoros hazafiak több karitatív akcióban is részt vettek már így tapasztalatuk már volt, a kérdés már csak az volt ki legyen a következő célpont. Sajnos a kárpátaljai helyzet eléggé aggasztó, a munkácsi kórházban sok esetben nem is mennek vissza a „szülők” a gyermekeikért, akiknek így félárván kell átvészelniük a legnehezebb időket.

Tavasz végén összeállt a a terv és a rengeteg tárgyi, anyagi adomány (több mint 400 ezer Forint) mellett több szervezet is jelentkezett, hogy ők is beszállnának segíteni az adományok eljuttatásában. Így az akcióban a Legends Hungary motoros klub mellett az Ukrán 7th Legions és a Szív a sisak alatt szervezetek is részt vettek.

A paksi betyárok motoros egyesülete a Legends Hungary Motoros Egyesület közben kapott egy gyerektolókocsit is, amire (mit később kiderült) a kórháznak sajnos nagy szüksége volt már.

A motorosok végül augusztus 19-én indultak el a kárpátaljai Munkácsra. Még egy interjút is megszerveztek nekik a helyi televízióban, remélve, hogy riport majd segít rávilágítani a kórház sanyarú helyzetére.

Mint a hazafiak megtudták, a kórház szinte semmilyen állami támogatást nem kap és rengeteg alapvető gyógyszernek is híján vannak. Nem is kellett többet mondani a motorosok az összegyűlt pénz egy részéből bevásároltak a közeli patikában. Ebben segítségükre volt egy, a helyzetet jól ismerő helyi kapcsolatuk, aki orvos is volt korábban, így a vényköteles gyógyszerek beszerzésében is segített.

Az adományokból az alapvető élelmiszerek mellett jutott csokoládéra is, hiszen a gyerekek annak örülnek csak igazán.

A gyógyszereket és adományokat az ukrán 7th Legions motoros klub segített eljuttatni a kórházba.

A kórház látszólag nem sokban különbözött a vidéki kórházainktól, talán az épület elhanyagoltsága és a régimódi berendezés árulkodott a legjobban a szegénységről. Meg persze a betegek. Az akcióban részt vevők szobáról-szobára jártak be az osztályokat és osztogattak az édességet a gyerekeknek, akik hálás szemekkel köszönték ezt meg. Az árvaosztályba is jutott adomány. Talán ez volt a „túra” legszívszorítóBB része. Az utcán talált vagy a kórházban hagyott gyermekek feküdtek itt.

Ezután következett az onkológiai osztály. Itt sem volt könnyű visszatartani a könnyeket. Leborotvált fejű kisgyermekek lakták és aki tudott motorosaink elé sietett a folyosóra. Persze mindnyájan mosolygós szemekkel fogadták az ajándékokat.

Mielőtt hazatértek volna a motorosok betértek egy helyi bokszklubba, ahol kicsi gyerekeknek tartottak edzést épp. Egy lakótelep zugában volt elrejtve a terem, egy elég lepukkant épületben. A korhadó gerendák és málló falak között toldozott-foldozott zsákok és egy ring, valamint a falon a poszterek hirdették, hogy itt kemény munka folyik. A puritán körülmények ellenére, remekül képzett kicsik mutatták be a tudásukat. A taps mellett a maradék csokoládé is a gyerekeknél landolt.

A Betyársereg harcosai ezúton is köszönik a segítséget. Természetesen nem ez lesz az egyetlen ilyen karitatív akció!

KÜLÖN KÖSZÖNJÜK A BETYÁRSEREG SOPRONI KLÁNJÁNAK ADOMÁNYÁT!

(Betyársereg)

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink

spot_img