21.7 C
Budapest

Kegyelmet kaptak Budaházy Györgyék! (+videó)

A Sándor-palota szűkszavú közleményben tudatta a hírt. A hírt, amelyre hazafiak százezrei vártak Magyarországon, az ügy oldalán olyan neves közéleti személyiségeket is felsorakoztatva, akik nem sorolhatók a radikálisan nemzeti gondolkodású politikai közösséghez.

Kegyelmet kaptak Budaházy Györgyék!
„A pápalátogatás hete különleges alkalom arra, hogy az államfő kegyelmezési jogkörével éljen. Ezért a köztársasági elnök arról döntött, hogy ebből az alkalomból széles körben ad kegyelmet. A köztársasági elnök mások mellett kegyelmet adott a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek is, akik esetében a szabadságvesztés felfüggesztéséről döntött”

-áll a hivatal közleményében.

„Budaházy Gyuriék szabadok végre! A köztársasági elnök kegyelemben részesítette őket! Nem az ítéletet törölte, de felfüggesztette, így az összes hazafi végre szabad ember! Sokat és sokan küzdöttünk ezért minden látható és nem látható fronton” – kommentált a Twitteren Toroczkai László.

A Mi Hazánk elnöke hozzátette:

„Ma reggel hívott Gyuri engem utoljára a váci fegyházból (kapcsolattartója vagyok), és nagyon bizakodó volt, egyre többen álltak az ügy mellé. Megbeszéltük, hogy koccintunk, ha végre szabad ember lesz. Úgy néz ki, hogy hamarosan.”

Magyar Jelen, Pesti Srácok

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink