Kezd beérni a harcos ifjúság – hat éves kisfiú kapott el egy rablót

június 25, 2014 a Szellemiség

A Betyársereg által is folyamatosan hangoztatott fajnemesítés – ha nem is közvetlenül – mutat jó példákat a jövő nemzedék számára. Hat éves kisfiú egy gyilkosságért korábban elítélt rabló ellen.

A hírről egy bulvár lap számolt be, de azóta sok helyen felbukkant a történet. Még az egyik kereskedelmi rádióban is foglalkoztak vele, és ott még a ketrecharcos fiatalságot is felhozták példaként, persze ők csak viccből.

Kun Viktor egy rabló nyomába eredt, sőt két kézzel próbálta visszatartani a nála sokkalta nagyobb és erősebb férfit. A kisfiúnak persze sejtelme sem volt arról, milyen veszedelmes kalandba keveredett. Csak később derült ki, hogy a férfi, aki kitépte az aranyláncot Viktor nagymamájának nyakából, egy gyilkosságért már elítélt bűnöző.

Viktor, aki ősszel megy iskolába, vásárolni indult nagyszüleivel, édesanyjával és néhány hónapos kistestvérével. P. Sándor (36) egyetlen mozdulattal letépte a nagymama arany nyakláncát. Viktor a támadó után rohant, és a bokájánál fogva megpróbálta visszahúzni őt. A rabló emberölés miatt 14 évet töltött a rácsok mögött, és három évvel ezelőtt szabadult.

– Nem törődtem semmivel, csak segíteni akartam a nagyinak. Megfogtam a bokáját, és ahogy bírtam, szorítottam – mutatta Viktor, hogyan vetette rá magát a rablóra, aki nem sokat törődött a kisfiúval. – Húzott maga után, még a lábfejemet is lehorzsoltam. Sajnos hamar kiszabadította magát, és rohant át az úttesten, anyával pedig csak üvöltöttünk: valaki fogja meg, segítsen!

kunviktor

P. Sándor elé ekkor két taxis ugrott, akik leteperték. Közben az erősítés is megérkezett.

– Amint meglátta a rendőrautót, kitépte magát a taxisok kezéből, és visszarohant az úttest másik oldalára, de így sem menekülhetett. Végül a járőrök teperték le és bilincselték meg – pörgette vissza emlékeit Viktor édesanyja, Dobó Katalin (28). – Ugyan a nyaklánc több darabra szakadt, de legalább a rablót elfogták.

A kis hős a támadás másnapján találkozott újra azzal a rendőrrel, aki társával végül elfogta nagymamája támadóját.

– Büszke lehet magára, hiszen nagyon bátor volt. Mégis azt tanácsoljuk: legközelebb ne próbáljon megállítani senkit, hiszen teljesen kiszámíthatatlan, hogyan reagál egy bűnöző ilyen helyzetben – mondta a kisfiúnak Péterfalvi Norbert törzsőrmester, a III. kerületi rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

Legutóbb pont a közpénzen kinevelt cigány gladiátorokról írtunk és most végre itt van egy jó példa, amelyet jó lenne követni. A Betyársereg gratulál a szülőnek, a remek nevelésért, azért hogy gyermekük nem ijed meg saját árnyékától. A ifjú Viktor bizonyára nem is sejti, hogy ez a cselekedete lehet egy első lépés a harcos nemzeti fiatalság útján. Persze mondhatják azt, hogy ezek csak szavak, de mozgalmunk is mindent megtesz, hogy harcosokat neveljen. Jó példa erre Kiss Robi, vagy Antal Gergely ifjú betyárok története.

(Blikk nyomán Betyársereg.hu)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment