Kihallgatták őket – Tyirityánt és Toroczkait a devecseri ügyben kérdezték

április 4, 2013 a Akcióink

A HVIM alapító/elnöke és a Betyársereg vezetője a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra kapott tanúkénti idézést a 2012-es devecseri események kapcsán.

A múlt év nyarán tartott  „Élni és Élni hagyni – Demonstráció a jogos magyar önvédelemért” elnevezésű felvonuláson, a Jobbik és a Magyar Gárda mellett a megemlékezők gerincét a Betyársereg a és Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tagjai adták. Mint Toroczkai László az egyik közösségi oldalon írja, azért kaptak idézést a rendőrségtől, mert „tavaly a devecseri felvonulás idején csúnyán meg lettek támadva a helyi cigányok és az udvarukon tartózkodó liberális „jogvédők”. Persze felvételek bizonyítják, hogy ez nem igaz azonban ez a hatóságokat nem érdekli főleg ha a TASZ-ról, vagy más hasonszőrű fajvédő szervezetükről van szó.

Toroczkai Lászlót és Tyirityán Zsoltot, mint tanúkat hallgatták ki. Bár meghallgatásuk kicsit hosszúra nyúlott, hiszen a több mint 3 órás faggatózás vette kezdetét. „Kiket vegyenek elő egy jó kis koncepciós perhez? Természetesen minket, Tyirityán Zsolt barátommal. Merthogy nyilván valami betyárok és vármegyések lehettek a támadók – a rezsim kopói szerint. Arról persze nem szól a fáma, hogy miért is vonultunk tavaly Devecser városába.” – írja Toroczkai, ahhoz tehát nem kell nagy képzelőerő, hogy ebből a tanúkihallgatásból egyszer gyanúsítotti meghallgatás váljon.

A több mint 3 órás kihallgatást után Toroczkai László és Tyirityán Zsolt

A hazafiak amúgy a devecseri felvonulást egy család megsegítésére szervezték, szolidaritásképp. A családot ugyanis a cigányok brutális módon megtámadták és fenyegették. A ritkaság, hogy ezek a magyarok meg is védték magukat, pontosan emiatt kezdett aggasztóvá válni a helyzet, ugyanis a cigányok ilyenkor összehívják fajtársaikat, hogy együtt vadásszanak (ha már egyedül kevesek hozzá). A nemzeti összefogás 2012 nyarán itt először mutatta meg igazán az erejét, hiszen egymástól sokszor eltérő eszközöket használó, de azonos célért küzdő mozgalmak fogtak össze. A közös fellépés ereje persze zavarta a hatalmat. Toroczkai László keserű iróniával meg is jegyzi, hogy a „kihallgatás során a rendőrség munkáját érdemben nem tudtuk segíteni, viszont ezúton ajánlom fel tapasztalataimat egy összehasonlító tanulmány megírásához a magyarországi rendőrkapitányságok külső és belső berendezéséről, felszereltségéről, állapotáról, hiszen a legtöbbet már ismerem. Esetleg egy „fogdák, cellák, zárkák a Kárpát-medencében” című mű elkészítéséhez is szívesen hozzájárulók a személyes benyomásaimmal.” Az ügynek tehát koránt sincs vége. Az, hogy a következő írás egy esetleges gyanúsítotti „előléptetésről” szól-e majd nem tudni, ami viszont biztos, hogy ilyen felvonulásokra ebben az évben is szükség lesz, mert a helyzet napról-napra romlik. Az önszerveződés és a jogos magyar önvédelem tehát első számú feladatunk kell, hogy legyen!

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment