0.2 C
Budapest

Könyvajánló: Bőrfejűek – 30 éves a skinhead mozgalom

December 13-án mutatják be a Magyar Skinhead Mozgalom 30 évét összefoglaló művet, melyben mozgalmunk vezetője, Tyirityán Zsolt is megszólal majd.

1474646_639100269469342_1933480474_n

A skinhead mozgalomról, nemcsak bőrfejűeknek!

„Egyszer megkérdezték tőlem, nem félek-e attól, hogy esetleg sokaknak nem fog tetszeni a könyv. Belekötnek dolgokba, adatokba, tényekbe, véleményekbe, személyekbe. Nos, nem. Nem félek. Nagyrészt azért nem, mert nincs és sosem volt megfelelési kényszerem. Másrészt azért nem, mert tudom, mindannyian, akik ehhez hozzátettünk, maximális munkát adtunk, beletettük szívünket, lelkünket. A kritika, a vita pedig építő is lehet.

Nem mellesleg a fenti kérdésre adott válasz magának a könyvnek a felépítése is. Van benne egy objektív, a tényeket összefoglaló, konkrét dokumentumokon alapuló rész, mely kemény kutatómunkán alapul. Köszönet illeti érte Csabát. És van benne egy szubjektív rész – az interjúk sora. Ezek az interjúk nem lettek és nem is lehettek érzelmektől mentes írások, hiszen a kérdezettek nem csak „igen-nem” válaszokat adtak, hanem beszéltek életükről, gondolataikról, érzéseikről. Valljuk be, sokszor én, a kérdező sem tudtam érzelemmentes maradni, hiszen barátot, jó ismerőst, kedvelt zenészt faggattam. Ám ez így jó, hiszen ezzel a kettősséggel lett ez a könyv más, mint a többi.

1463954_639098652802837_528586189_n

Ennek a könyvnek nincsenek szerzői, nem áll a címlapon név vagy nevek sora, mert ezt MI írtuk. Barátok, bajtársak, ismerősök. Ebben mindenki munkája benne van, az interjúkat begépelő lányoktól a percenként érkező kérdésekre válaszoló fiúkig, a képeket küldő kopaszokig.”

A bemutató Facebook oldala, amit érdemes tetszikelni, hiszen sok kulisszatitkot megtudhattok a könyv készítésével kapcsolatban!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink