Körmendből nem lesz Köln! – Migránsok törtek rá a körmendi kézilabdás lányokra

május 5, 2016 a Hírmondó

Három nap sem telt el, és máris botrányt okoztak a migránsok a körmendi menekülttáborban. A kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát. A gyerekek szülei félnek, az edzések elmaradnak – írja Atv.hu. Ilyenkor hol vagytok kedves migránssimogató idióták? Most miért hallgatok? Esetleg megint a lányok provokálták a szegény bevándorlókat, mint ahogy az szerintetek Kölnben történt?

A Betyársereg kiemelten fogja figyelni a Körmenddel kapcsolatos eseményeket. Annyit már előre mondhatunk, hogy nem fogjuk hagyni, hogy Körmendből Köln legyen!

bb_l9152

Fotó: Béli Balázs/Alfahir.hu

A befogadó állomás természetesen nyitott, tehát a migránsok bármikor elhagyhatják azt. Ez korábban azt is jelentette, hogy sokan egy pár kilométeres sétával egyszerűen átmentek Ausztriába. Nyugati szomszédunk azonban nemrégiben ismét határellenőrzést vezetett be, és ez még legalább fél évig így is marad. A migránsok tehát aligha jutnak majd át, a jövőben minden bizonnyal a 12 ezres kisvárosban fognak bóklászni.

Szerdán viszont további 40 migránssal gyarapodott a befogadó állomás, amelynek egyik oldala közvetlenül szomszédos a rendészeti szakközépiskola sportcsarnokának üvegfalával. Az atv.hu úgy tudja, miután a bevándorlók odagyűltek és a junior-serdülő leánycsapat edzését kezdték el tanulmányozni, az iskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, amelynek eredményeként az egyik férfi berúgta az ablakot.

Mivel a tábor nyitott (nem is lehet zárt az uniós jogszabályok miatt), vagyis az abban lakó bevándorlók szabadon mozoghatnak a városban. Elhelyezkedésére nézve az ideiglenesnek szánt befogadó állomás sátrai a Tesco-val szemben, a BM Rendészeti Szakközépiskolájával egy ingatlanon találhatók. Itt működik a város vérkeringésébe becsatornázott sportcsarnok, amely edzések, sportszakkörök állandó helyszíne, és amelyet ugyanazon a kapun keresztül lehet megközelíteni, mint a menekülttábort.

Faragó András, a Körmendi DMTE Egyesület Elnöke elmondta az atv.hu-nak, hogy az edzést azonnal meg kellett szakítani, és a lányokat biztonságba helyezték. Mint mondja, a szülők fel vannak háborodva, hogy a város nem védi meg a gyerekeiket, és nem értik, hogy ha ennyi rendőrt kivezényeltek a közbiztonság javítására, miért éppen az egyik legforgalmasabb sportlétesítménynél nem valósult meg az őrzés-védés. Miután sok szülő jelezte, hogy addig nem hozzák sportolni a gyermekeiket, amíg a csarnok mellett migránsok tanyáznak, az edző kénytelen volt kiírni, hogy egy ideig szünetelnek az edzések.

Egy körmendi szülő szintén arról számolt be a lapnak, hogy bár lánya aktív kézilabdás, azért nem engedi el a már meghirdetett nyári sporttáborba, mert az általuk is csak „határőr csarnoknak” hívott komplexumban nem látja garantáltnak gyermeke biztonságát.

D__VG20160502022-e1462443620421-1024x577

MEGALAPOZATLANSÁG, HANGULATKELTÉS?

Az ATV.hu portálon 2016. május 5-én 9 óra 45 perckor megjelent, „Botrány Körmenden: rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok” című cikk „hangulatkeltő, állításai megalapozatlanok.” – olvasható a rendőrség közleményében.

A cikk tényként közli, hogy „rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok”, ugyanakkor az ablak megrongálódásának nincs szemtanúja. A sportcsarnokba az ott sporttevékenységet végzőkön kívül senki nem ment be, személyi sérülés nem történt (ezt viszont senki nem is állította – a szerk.)

A szakközépiskola ügyeletes tiszthelyettese utólag szerzett tudomást az ablak megrongálódásáról. A Körmendi Rendőrkapitányság rongálás szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Körmenden nyugalom van.  A városban a menedékkérőkkel szemben rendőri intézkedésre nem került sor, részükről a hatóságok nem tapasztaltak agresszív magatartást. A rendőrség a településen fenntartja, illetve folyamatosan biztosítja a megfelelő közrendet, közbiztonságot.

– olvasható a közleményben.

(AlfaHír nyomán Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment