29.4 C
Budapest

Koszorúzással és túrával emlékeztek a Legends Hungary motorosai Trianonra

A Betyársereg paksi klánjának motoros egyesülete a Legends Hungary ME a Trianoni békediktátum aláírásának 101. évfordulóján motoros túrával egybekötött koszorúzással emlékezett.  Janecska Zoltán a paksi klán vezetőjének összefoglalója a megemlékezésről alább olvasható.


A hétvégén tartottunk egy megemlékezést Dombóváron a Mi Hazánk helyi szervezetével közösen, szülőföldi, gyermekkori kapcsolat köt össze Tobak Gáborral a dombóvári önkormányzati testület Mi Hazánkos tagjával.

Előzetes egyeztetés után a LEGENDS HUNGARY MOTOROS EGYESÜLETÜNK túrát szervezett, melynek az útvonala során megkoszorúztuk a dombóvári Trianon emlékpark emlékművét, majd 21 motorral és utasaival Nak községbe motoroztunk, ahol felkerestünk egy I. világháborús emlékművet.

Itt szeretném megköszönni a Polgármester Úrnak a munkáját, aki a hősi halott honvédeknek méltó állapotba hozatta az emlékművet és környezetét!

Ezek után tovább motorozva Lápafőre érkeztünk, ahol felkerestük Sobri Józska a 27 éves bakonyi betyár emlékére állított kopjafáját, amit természetesen meg is koszorúztuk. A bakonyi betyár legendájához hozzátartozik, hogy a feljegyzések szerint elfogásakor öngyilkos lett, azonban sok évvel később is élőként emlegetették, és többször látni is vélték!

A koszorúzás után Szakcs irányba motoroztunk tovább, ahol Tobak Gábor a dombóvári önkormányzati testület Mi Hazánkos tagjának szülei vendégül látták betyárjainkat egy kis hazaival!

Túránk zárásaként Foktőre motoroztunk a Pirates Family MC. klubházába, ahol baráti fogadtatás, ismét jó ételek és italok, vártak bennünket!

Itt szeretném megköszönni azoknak a motorosoknak a részvételét, akik velünk tartottak az utunk folyamán és mély tisztelettel emlékeztek az emlékműveknél is!


TOVÁBBI KÉPEK A MEGEMLÉKEZŐ TÚRÁRÓL:

 

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink