-3.9 C
Budapest

Kötelező film! – Lenyűgöző fél órás animációs videó Szigetvár ostromáról

A „Mohácsi csata” és a „Nándorfehérvári diadal” című munkája után újabb nagyszabású animációs filmet készít a Történelmi Animációs Egyesület. A török kori hadtörténelmünket bemutató sorozat keretében készülő legújabb videó ezúttal az 1566-os szigetvári ostromot és Zrínyi Miklós hősi halálát mutatja be.

Zrínyi Miklós 1566-ban két és félezer katonával  augusztus 6-tól több mint egy hónapon keresztül állt ellen a Bécs elfoglalására tartó I. Szulejmán szultán vezette százezres török sereg ostromának. Szeptember 8-án, amikor a magyar csapat létszáma háromszázra fogyatkozott, a katonák Zrínyivel az élükön kilovagoltak a várból és harc közben elestek. A hadvezér cselekedete – amely több képzőművészeti alkotást is megihletett – a hősiesség szimbóluma lett, Szigetvár pedig azóta is kulcsfontosságú helyet foglal el a magyar történeti emlékezetben. Ennek állított emléket a Hyperion Kft és a Történelmi Animációs Egyesület munkatársai által készített legújabb animációs film, amely Szigetvár ostromát mutatja be.

A 26 perces animáció teljesen új technikával készült, amelyet a csapat fejleszt tovább. A munka során rekonstruálták a vár, az ostrom és a török tábor teljes környezetét, így az elkészült virtuális világ alkalmas lehet számítógépes kalandjáték fejlesztésére is. A csapat most az egri vár ostromán dolgozik, majd egy gigantikus munkába fog, hogy elkészítse Buda visszafoglalását.

(Múlt-Kor)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink