12.8 C
Budapest

Legends Hungary: egyesület a sportért és a motorosokért

Nem mindennapi munka folyik Pakson, a Legends Hungaryben, ahol a motorozás az összekötő kapocs, de a valódi cél a fiatalok felkarolása, valamint a sport szeretetének átadása a legifjabb nemzedéknek.

 

Aligha kell bemutatni a motorosoknak a paksi Janecska Zoltánt, vagy „Harcost”, ahogy legtöbben ismerik. Egy éve alakult az ő nevével fémjelzett Legends Hungary ME, mely máris letette a névjegyét: számos jótékonysági akcióban részt vett az egyesület, és nevet szerzett magának a hazai motoros életben. Legutóbb éppen pár napja hallhattunk róluk, amikor tagjuk, Zoli segített a karitatív célú csomagok célba juttatásában.

Legends Hungary ME – cél a technikai és egyéb sportok népszerűsítése

Igencsak tevékeny csapatról van szó, hisz’ amikor rákérdeztem, hogy mi történt az elmúlt egy évben, csak úgy záporoztak a válaszok. – Talán a legfontosabb a Munkácsi Kórház gyerekosztályának támogatására szervezett túránk, de mondhatnám a paksi Atom Futás biztosítását vagy részvételünket a – korábban már bemutatott – Alba Regalis Klub Box eseményén. Emellett klubnapok, motoros találkozók sorakoznak az „emlékkönyvben”, valamint a Pirates Family MC-vel közös túránk az Island Pirates MC-hez, Horvátországba – sorolta Zoli, egy-egy félmosollyal visszagondolva a tavalyi élményekre.

Noha csak egy éve alakult az egyesület, tagjai máris egy egész sor jótékonysági akción vettek részt

– Tudod, idén sem állt meg az élet – folytatta -, hiszen a januári közgyűlésen egyhangúan megszavaztuk a két új tag belépését és négy jelölt munkáját. Emellett remek viszonyt ápolunk a hazai motoros klubokkal, mint a Hells Angels MC Budapest, a Hells Angels MC Nomads Hungary, a Devils MC, a Pirates Family MC és az Alba Regalis MC.  Persze nem feltétel a color, így több motoros egyesülettel is jó kapcsolatban vagyunk, említhetném a Zalai 76 ME-t, az MBK-k közül pedig az Aces High, a Gerjeni Motorosok, a Balaton Lovagjai, az Alisca Legends, a West Bikers vagy a Wind & Fire tagjait.

Motorosok a gyerekekért: gyógyszereket, játékokat és hasznos felszereléseket hoztak a lábadozó gyermekeknek Kárpátaljára. Ukrán és magyar klubok is részt vettek a nemes kezdeményezésben” – számolt be a helyi tévé a motorosok jótékonysági akciójáról

– Nemzetközi vizekre evezve muszáj megemlítenem a horvát Island Pirates MC tagjait és végül, de nem utolsósorban a moszkvai székhelyű, orosz, de nemzetközi tagsággal rendelkező Padonki Mira (Падонки Мира MFC) képviselőjét, akihez régi barátság fűz, és akit vendégül láthattunk egy fergeteges, másnap reggelig tartó zenés estre.

Noha meghívásos rendezvény volt, szinte lépni sem lehetett, olyan sok motorost láttak vendégül a Legends Hungarynél. A büfé előtt kígyózó sor sem ok nélküli – isteni illatok szálltak a fagyos, januári éjszakában…

– Mivel sportegyesületként működünk, egy patrióta sportmozgalom tagjai is részt vettek zártkörű, meghívásos rendezvényünkön, akikkel egymást segítjük a jövőben – többek között – motorozáshoz kapcsolódó programokban. Végül pedig hadd köszönjem meg mindenkinek, aki részt vett paksi összejövetelünkön, kiemelve Tyirityán Zsolt díszvendégünket.

Elképesztően jó muzsikát húztak a srácok, lányok – pontosan, szépen játszottak és a hangulatra sem lehetett panasz.

Aki pedig szeretne többet megtudni sportegyesületünkről – tette hozzá zárásként Zoli -, keresse fel Facebook-oldalunkat, ahol időről-időre beszámolunk a klub életéről.

hegylakok.hu

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink