1.5 C
Budapest

Lengyelek az Iszlám Állam ellen, a kereszténység mellett

A hetekben elesett az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet szíriai központja, Rakka. Az ostromban az arab, kurd és egyéb külföldi erők mellett lengyel katonák is részt vettek. Az ISIS visszaszorulóban van a térségben, korábban iraki “fővárosát”, Moszult volt kénytelen feladni.

lengyel-800x445

Azonban lengyel barátaink nemcsak a Közel-Keleten védik a keresztény érdekeket, hanem az élet sok más területén is modern kori keresztes hadjáratot folytatnak. Nemet mondanak a bevándorlásra, a buzilobbira, a felforgató liberális eszmékre. Hétvégenként tele vannak a templomok, a fiatalok körében rendkívül népszerűek a különböző test- és jellemformáló sportágak, illetve a normalitásra alapuló hazafias gondolkodás.

Sokan úgy tartjuk, hogy életterünk, keresztény értékeink, kultúránk védelme megköveteli az európai fehér nemzetek összefogását. A hagyományosan jó lengyel-magyar kapcsolatok mellett tiszteletre méltóak a Visegrádi Együttműködés sikerei és a kontinens új jobboldali erőinek előretörése és együttgondolkodása is!

Horváth Tamás – Erő és Elszántság

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink