Lépj rá te is a hadak útjára! – 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúra

február 25, 2022 a Programok

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Farkasok a most először megrendezésre kerülő 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúrával készülnek 2022. március 19-ére, mellyel a hazánkat a vörös rém ellen az utolsó pillanatig védő hős katonákra emlékezhetünk meg. A hőskultusz az egyik nagy motivációnk, mely erőt ad a modernitás sötét bugyraiban zajló harcunkhoz.

Esztergom térségében több csapat is állomásozott, majd a budavári kitörés után ezen térségben húzták meg a védvonalat. Tavaszra így itt merevedett meg a frontvonal. A Búbánat-völgyben és a Szamár-hegyen a szovjet gőzhengerrel szemben tartották hősiesen védőállásaikat a magyar és német fegyvertársak. Március 21-én a kora reggeli órákban azonban bekövetkezett az elkerülhetetlen: erőteljes aknatűz alá vették a hazájukat, családjaikat védőket. Az oroszok heves támadása elől a Búbánat-völgyből a Kis- és Szamár-hegy közötti völgy nyugati, Esztergom felé eső oldalára húzódtak vissza. Azonban a kiutat nem találókat a Szamár-hegy elleni támadás során felmorzsolták, szemtanúk szerint mintegy 100-150 bátor férfiút. Rájuk emlékezünk meg a HVIM legújabb túrájával, azokra, akik a legdrágábbat adták szeretett hazájukért.

A 100 Katona Emlék- és Teljesítménytúrán a megemlékezni vágyók két távon indulhatnak el. Mindkét útvonal körtúra, így a cél megegyezik a rajtoltatás helyszínével. A résztvevőket az ellenőrzőpontokon táborozó szervezők, nemzeti oldali szervezetek meleg teával és élelemmel várják. Útközben a vízpótlási lehetőség miatt sem kell aggódni, ugyanis hűs vízű forrásokból csillapíthatjuk szomjunkat.

A célba érkező megfáradt túrázók oklevéllel és kitűzővel jutalmaztatnak, továbbá a szervezők meleg étellel várják őket.

8 km-es táv
Ezen táv vezetett túraként teljesíthető. Az útvonal végigköveti azon területeket, melyeket a túra elődjének számító tavalyi önszervező eseményen jártak meg a résztvevők. A ’45 márciusi események szűk környezetének bejárására nyílik lehetőség ezen opció választásával, melynek során a harcok felidézése történik túravezető segítségével.

Időpont: 2022. 03. 19.
Indulás: Esztergom, Búbánatvölgy parkoló, 9:30
Nevezési díj: 1000 Ft
Előnevezési lehetőség a [email protected] címen.
Várható időtartam: 4 óra

45 km-es táv
Ezen táv a próbatételt keresők számára ajánlott, ugyanis az útvonal magába foglal nehezebben leküzdhető szakaszokat is, bár teljesítésével ha csak egy kicsit is, de átérezhetjük, hogy mily nagy kihívásokkal kellett szembenézniük elődeinknek. Ők kiléptek a komfortzónájukból! Bevállalod te is?

Időpont: 2022. 03. 19.
Indulás: Esztergom, Búbánatvölgy parkoló, 07:00-09:00
Nevezési díj: 2000 Ft
Előnevezési lehetőség a [email protected] címen.
Figyelem! A célba való érkezés sötétedés után várható, minden résztvevő eszerint készüljön!
Útvonal
Teljesítési szintidő: 12 óra
A túrán a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Farkasok mellett ellenőrzőpontot ad a Mi Hazánk Mozgalom, a Mi Hazánk Ifjai, a Betyársereg, a Magyar Önvédelmi Mozgalom és az Esztergom Tábori Betyárok.

Szent Korona Rádió

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment