-1.4 C
Budapest

Macronéknál ezrével tartóztatják le a sárgamellényeseket

A francia belügyminiszter által közölt friss adatok alapján a hatóságok eddig 8400 sárgamellényes tüntetőt tartóztattak le az elmúlt három hónapban. Az adatok szerint a 3 hónapja tartó tiltakozáshullám során mintegy 8400 tüntetőt vettek őrizetbe a francia hatóságok, közülük 7500-at előzetes letartóztatásba helyeztek – írja a Breitbart a francia Le Figaróra hivatkozva.

Christophe Castaner belügyminiszter szerint az eddig indult eljárások során 1800 embert ítéltek el a bíróságok. Az egyik legfrissebb ítélet Christophe Dettinger ügyében született. Itt nem kellett túlbonyolítani a bizonyítási eljárást, mert több millióan látták azt a felvételt, amely Dettinger bokszolóként könnyedén elbánik egy rohamrendőrrel. A férfit 30 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, a büntetést másfél évre felfüggesztették. A férfi tehát akkor vonul börtönbe, ha az elkövetkező másfél évben még egyéb törvényszegést is elkövet.

A francia belügyminiszter elutasította annak lehetőségét, hogy a sárgamellényeseket amnesztiában részesítse a kormány.

Christophe Castaner közölte, hogy a Macron kormányának politikája ellen szervezett tüntetéseken eddig 1300 hatósági személy sérült meg.

A tüntetők között ez a szám nagyobb lehet és számos esetben a sérülések is brutálisabbak. A francia rendőrség még mindig használja a Gyurcsány-kormány alatt Magyarországon is kipróbált gumilövedékeket. Ennek bevetése majd kéttucatnyi tüntető szemének kilövésével végződött eddig. Sok esetben a gumilövedekék és a könnygázgránátok pedig súlyosan roncsolták a végtagokat. Többnyire a kéz- és lábfejsérülések miatt kerültek kórházba a tüntetők. Az eset kapcsán számos orvos megszólalt a francia sajtóban, volt aki arról beszélt, hogy ilyen komoly sérüléseket ilyen számban még sosem látott.

888.hu

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink