-3.9 C
Budapest

Magyar Gárda születésnap a Betyársereg biztosításával

2007-ben a Sándor Palota előtt 56 gárdista tett esküt a Szent Koronára, most hat évvel később a Hősök Terén emlékeztek.

A Hősök terére meghirdetett rendezvény egy kisebb felvonulással a Kodály Köröndről indult, mintegy demonstrációképp, hogy a Magyar Gárda, bár több darabra esve mégis külön-külön aktívan, együtt pedig szövetségben képesek működni. A menetet, ahogy az egész rendezvény békés mivoltát a Betyársereg harcosai garantálták. Ellentüntetés is szóba került, azonban az antifasiszta csoportok bejelentését elutasította a rendőrség, így békésen zajlott a megemlékezés.

Első felszólalóként a veterán ’56-os harcos Potyka bácsi lépett a színpadra, ahol pár mondatos beszédében a kommunizmus áldozataira való emlékezés fontosságáról és a vörös métely elleni harcról beszélt. Kiemelte, hogy amíg a holokauszt áldozataira kötelesség emlékezni, addig az eddig több mint 100 millió áldozatot követelő kommunizmus néha még mindig nosztalgiaként él egyes emberek szívében.

„Ez a legtisztább és legőszintébb honvédelmi értékeinkről szól!”

Tyirityán Zsolt rövid, de annál ütősebb beszédében, a katonaság teljes felszámolásáról, a NATO pusztító aknamunkájáról, a katonai szellem kiirtásáról és Magyar Gárda szerepének fontosságáról szólt pár szót.

„Magyarország és a Magyar nemzet mindenek felett!”

Horka Sándor a Kárpát Haza Őrei szervezet vezetője a tenni akarás fontosságára hívta fel a figyelmet. „Elegünk volt a politikai célú reklámmegjelenésekből és a beszédek hallgatásából. Abból, hogy minket csak felhasználnak.” – hangsúlyozta. Horka kiemelte azt is, hogy, aki elfogadja a Magyarország és a Magyar nemzet mindenek felett” gondolatot azzal együtt tudnak működni és azon fiatalokat, akik így gondolkodnak várják soraikba.

Sziva Balázs rövid „koncertje” után László Attila a „Szebb Jövőért Magyar Önvédelem” tagja lépett a mikrofonhoz. Beszédében megemlítette, hogy az eredeti Magyar Gárda bár már nem létezik, azonban ő nem a gárdaegyesítés híve, mert több kicsit nehéz szétverni, mint egy nagyot. Ahogy fogalmazott – „Ellenségeink nem ismerik a bajtársiasság, testvériség, eskü, adott szó fogalmakat és mi pontosan ezért vagyunk még mindig itt.” László Attila beszéde végén az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet – „Összefogva szövetségünk győzni fog, hiszen az ébredező oroszlán már nyújtózik!”

„Dániel Péter boldog Tel-Avívban és mi örülünk mások boldogságának”

Ináncsi József a Magyar Nemzeti Gárda vezetője elsőként a leendő eskütevőkhöz szólt – „Az eskü után már teljes jogú tagok lesztek és összefogással történelmi tetteket hajthattok végre!” Dániel Péterről is megemlékezett az MNG vezetője, mint mondta – „Dániel Péter jól érzi magt Tel-Avívban, mi örülünk mások boldogságának és azt szeretnénk, ha barátai, cinkostársai és minden vele együtt gondolkodó személynek is meglenne végre az öröme. Mi pedig kiharcoljunk boldogságunkat mások boldogsága árán is!”

Lenhard Balázs országgyűlési képviselő utolsó előttiként kapott szót. Beszédében a hiányolta a gárdaalapítókat, a másik nagy gárdaszervezetet és szólt pár szólt arról, hogy egységet csak tettekkel és önfeláldozással érhetünk el.

Végül, bár csak virtuálisan lehetett a színpadon, de skype segítségével Budaházy György is szót kapott a rendezvényen. Távolmaradásának oka az, hogy Pest Megyében bár szabadon mozoghat, a főváros, mint külön közigazgatási egység tiltott terület a hazafinak. Gyuri kiemelte, hogy bár jónak találja azt, hogy az összefogást sürgetik a különböző szervezetek, azonban a szövetségek konkrét célját hiányolja. Budaházy beszélt még a rendszerváltásról is, arról, hogy nem kell ideológia, hiszen a múlt filozófiái megbuktak, most egy új rendszer kell, merítve a régi korok pozitív stratégiáiból. Budaházy György nemrég videóüzenetben is elmondta mindezt hiszen a rendszerváltás a fontos, nem pedig a kormányváltás.

Összességében a rendezvény bár kis létszámmal, de békésen ért véget az új tagok eskütételével, amelyet a Szent Korona hiteles mása előtt tettek. Nem tisztünk értékelni a látottakat, hiszen mi csak beszámolunk az ott történtekről, azonban egyet meg kell jegyeznünk. Összefogásról beszélni, miközben a széthúzást gerjesztjük nem lehet. Ez sajnos minden oldalra igaz, azonban a sok vész és nemzetünk katasztrófái talán egybekovácsolják erőinket.

Az eseményről készült képgalériánkat megtekinthetik IDE kattintva.

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink