Mert a terroristák már a spájzban vannak…. – interjú a Betyársereg szakértőjével II. rész

szeptember 15, 2015 a Szellemiség

Migránsok, menekültek, terrorveszély. ISIS és Al-Kaida. Segítők hada és rettegők garmadája. Mi vár vajon Magyarországra ebben a helyzetben? Az eddig is érdekes interjúkat szolgáltató “agyfaszom” blog most a Betyársereg nemzetközi terrorizmussal foglalkozó szakértőjével beszélgetett. Az interjút terjedelme miatt két részben közöljük. Az első részt IDE KATTINTVA olvashatják el.

A “agyfaszom” blogot törölték, ahogy korábban a Facebook oldalukat is. Az igazságot próbálják elfedni az illegális bevándorlás valódi arcáról, hiszen ez nem menekülés. Ez megszállás. A blog anyagait továbbra is közöljük, de IDE KATTINTVA Ti is elérhetitek a migrációval kapcsolatos legfrissebb híreket, sokszor egyenesen a déli határról. Hiánypótló írások, képek és felvételek Moncsitól.

P1350874

Amikor a szegedi ártérben talált Western Union átutalási bizonylatokat megmutattam neked, nem is annyira a több ezer eurós összegeken döbbentünk meg, hanem azon, hogy ezek különféle európai országok nagyvárosaiban lettek feladva. Nem otthonról, az indulási országból küldi utánuk a család az eladott ingóságok ellenértékét, hanem adott esetben Bukarestből, Berlinből, más városokból utalnak. Erre reagálva említetted, hogy már a kilencvenes évek óta minden nagyvárosban, így Magyarország városaiban is megtalálhatók a különféle üzletek, hálózatok fedésében dolgozó alvó ügynökök.

Pontosan. A hetvenes – nyolcvanas években a baráti országokból érkező egyetemisták között volt nem egy személy, aki idegen ország titkosszolgálatának a tagjaként érkezett. Ezek közül sok a mai napig itt él Magyarországon. Természetesen hálózataikat már korábban kialakították, és ezek most olajozottan működnek. Az ilyen személyeknek ellenőrzése nagyon komoly feladat, nagy szakértelmet kíván.  A tevékenységüket teljes mértékben feltárni, felfedni a nagy számok törvénye alapján nem lehetséges. Ha még emlékeznek az olvasók, az amerikai elnök látogatásakor egy fogorvost előállítottak, majd kiutasítottak az országból. Később ugyanezt a fogorvost visszaengedték, és ha jól emlékszem, még kártérítést is kapott. Nos, ha „csak” egy ártatlant tudtak elkapni, az rég rossz, ha viszont igazak voltak a vádak, akkor hogyan térhetett vissza!
A terrorizmus elleni harc csupán a jog eszközeivel megnyerhetetlen. Ráadásul láttunk már nem egy példát arra, hogy a terrorizmus elleni küzdelmet használták politikusok hatalmuk megszilárdítása érdekében. A társadalom egészének összefogása kellene ahhoz, hogy egyáltalán remény legyen arra, hogy az unokáink még nagyjából olyan békés Európában élhessenek, mint amilyenben mi élünk. Már ha ezt lehet békésnek nevezni.

P1380559

A beszivárgó alvó ügynökök kiszűrése lassan negyven éve komoly feladat. Ám a rendszerváltáskor sok minden változott. Változott a titkosszolgálat is. Szerinted mennyire képzett a magyar titkosszolgálat ennek a problémának a kezelésére? Mennyire képesek a terrorista – gyanús személyek ellenőrzésére, folyamatos monitorozására, illetve társadalomból való kiszűrésére?

– Nem tudom, ők hogyan látják a helyzetet, ám ami irodalom a kérdéskörrel kapcsolatban hozzáférhető, azt próbáltam elolvasni. A magyar szolgálatokkal kapcsolatosan egy dolgot tudnék említeni. Mint a magyar közszférában, ott is nagyon nagy probléma a fluktuáció, tehát a személyek folyamatos cseréje, illetve az, hogy a jól képzett szakembereket nem fizetik meg. Pénz kell ahhoz, sok pénz, hogy ténylegesen olyan szervezet álljon az ország védelmének tartóoszlopaként, amely majdnem száz százalékosan hatékony. A megszorítások minden állami szervezetet érintettek, gondolom, hogy a különböző „szolgálatokat” is. Egy biztos: a magyar titkosszolgálatok, bár ez most furcsán fog hangzani, de szakmailag az előző rendszerben és jelenleg is nagyon magas színvonalat képviselnek. Abban is biztos vagyok ugyanakkor, hogy anyagi és személyi problémákkal is küzdenek, mint ahogy már mondtam, az egész államapparátus. Egyszerűen nincs elég ember arra, hogy ilyen százezres nagyságú migráns áradatot szűrjenek, kezeljenek. Biztos, hogy a problémát észlelve bővítették az érintett területen dolgozó egységek létszámát, ám százezer ember esetében csak az adatfelvétel, azok rögzítése, a kartotékolás, a számítógépes rögzítés, az elemzés maga legalább egy – másfél éves munka, egy több száz fős apparátus számára is. Biztos vagyok benne, ha valakit ez megnyugtat, hogy egy ilyen problémával az amúgy vérprofinak ismert Moszad sem tudna egyik napról a másikra megbirkózni. Ők a saját problémáikat, amikre fel vannak készülve, tudják kezelni, nagyon komoly válaszokat tudnak adni, de ha valaki olvasta a vezetőik visszaemlékezéseit, őket is érték kudarcok. Izraelben szintén probléma a migráció, és ha most minden oldalról megrohamoznák a migránsok olyan számban, mint Magyarországot, valószínűleg a Moszad tisztek sem tudnának mit kezdeni hirtelen, és azonnal „pénzt, paripát és fegyvert” követelnének.

P1380619

Hülyének tűnhet a kérdés, de ha az ember sokat lát migránsokat, enyhén paranoid lesz. Hajlamosak leszünk a kidolgozott testű fiatalembereket azonnal terroristának tekinteni. Félnünk kell mindegyiktől, vagy lehet, hogy ezek a fiatalok, bár voltak katonák, valóban menekültek?

– Jobb félni, mint megijedni! És elérkeztünk megint ahhoz a problémakörhöz, hogy ezek az emberek olyan országokból érkeznek, ahol hosszú évek óta harcok dúlnak, illetve nem stabilak az állapotok. Rengeteg volt belügyi alkalmazott, volt katona is található a migránsok között, aki ilyen vagy olyan okból jönnek el az adott országból. Van, aki már reménytelennek látja a harcot és nem akar tovább harcolni. Mások azért indulnak el, mert annak a politikusnak vagy pártjának az oldalán tevékenykedtek, akit már a nagyhatalmak félreállítottak. Ezen személyek komoly tudással rendelkeznek. Ezt a tudást pedig akár ki is lehetne aknázni, de magunk ellen is lehet fordítani. Ebben az esetben a magyar szolgálatok felelőssége nagyon nagy! Nem mindegy, hogy az ilyen személyeket hogyan tudják kezelni, hogyan tudják megtartani, visszaküldeni vagy eltávolítani.

P1380469

Milyen jövőképet látsz a terrorizmus szempontjából az elkövetkező egy – három – öt – tíz évre. És engem e témában Magyarország érdekel, mert én itt szeretném felnevelni a gyermekeimet.

– Magyarország eddig a terrorfenyegetettség térképén fehér folt volt.  Az idősebbek emlékeznek, hogy az utolsó tényleges terrorakciót az R.A.F. követte el a Ferihegyi gyorsforgalmi úton, 1991. december 23-án, amikor is alijázó zsidókat szállító buszt akartak felrobbantani. Ez a cselekményük sikertelen volt, csupán a buszt kísérő rendőrök sérültek meg.
Ám visszatérve jelenlegi fehér folt státuszunkra, én azt látom, hogy sajnos fehérből szürkévé fog átmenni. Méghozzá azért, mert ezeknek a menekülteknek az elképzelése, a vágyaik nem fognak találkozni a magyarországi valósággal. Ez nem egy iszlám ország, bár sok történelmi szálon kötődik az iszlámhoz. Itt van például a muzulmánok legészakibb zarándokhelye, nevezetesen Gül Baba türbéje; aki – és ezt kevesen tudják – harcos dervis (bektasi) volt. Magyarország nagyon jó táptalaj a különböző izmusok, vallási fanatikusok számára, és nagyon könnyű a pénzeket is mozgatni. Egyszerű a fekete és szürke pénzeket fehérré varázsolni, könnyű alapítványokon keresztül olyan szervezetekhez pénzt juttatni, amelyek a többségi társadalom rovására tevékenykednek. Ettől kezdve pedig már csak pár lépés, hogy valaki szerelmi csalódásból, munkahelyi frusztráció miatt, vagy egyszerűen, mert nem tudott beilleszkedni a magyar társadalomba, elkövesse az első véres merényletet.

Mennyi idő ez szerinted?

– Nagyon bízom abban, hogy ez a távoli jövő, de a realitás az, hogy akár hónapokon belül már várható egy eszkalálódott konfliktus. Akár olyan, mint a táborból való kitörés, fegyveres tevékenységgel tarkítva, de akár a menekültek jogaiért való küzdelem területén is el tudok képzelni egy robbantásos merényletet.

P1380865

Beszélgettünk a migránsokat segítő önkéntes civilekről. Akkor volt egy elejtett megjegyzésed. Azt mondtad, ne legyenek illúzióik, mert a migránsok bár elfogadják a vizet, a gyümölcsöt, a ruhát, de ezzel együtt gyűlölik őket, gyűlölnek minket.

– A migránsokat segítő embereket én azért nem értem meg, mert az egyéni problémákra koncentrálnak a társadalmi problémák helyett. Magyarországon a létminimum alatt élnek családok, rengeteg a szegény ember és hátrányos helyzetben élő gyermek van. Soha nem értem meg azt, hogy a migránssegítőknek még soha nem jutott eszébe, hogy odamenjenek hozzájuk, banánt, írószert, ruhát adjanak nekik. Én ilyet sem Nógrádban, sem Somogyban nem tapasztaltam, pedig már jártam pár helyen. Lehetnek azok cigánygyermekek is, akik évek óta ugyanolyan sanyarú körülmények között élnek, mégsem jutott eszébe segíteni egyik migránsokat segítőnek sem, mert akkor láttam vagy hallottam volna a nagy jótéteményről! Ám idejönnek több ezer kilométer távolságból különböző beazonosíthatatlan személyek, és onnantól kezdve ezek az emberek úgy gondolják, hogy azért jutnak majd be a mennyországba, mert mindenüket odaadva segítenek. Ne legyenek kétségek. Ezek a migránsok nem valószínű, hogy hosszú távon hálásak lesznek. A béka és a skorpió meséjét ajánlom elolvasásra, vagy felidézésre.  Ugye a béka átviszi a hátán a skorpiót, ám az végül mégis halálra szúrja. És csak annyit mond, hogy béka, hát én skorpió vagyok, nem tudok megváltozni. Ezért szúrtalak meg. Ezek a hatalmas számban érkező emberek hozzák a saját frusztráltságukat, a saját társadalmi normáikat, saját vallásukat. Ezek az emberek ilyen nagy számban nem fognak megváltozni. Egy – két százalékuk talán integrálódik, és/vagy asszimilálódik, de ez nem azt jelenti, hogy a nagy többségük ezt meg fogja, vagy egyáltalán meg akarja tenni!!! Nem akarják megtenni, ezért a konfliktusforrás már az országon belül van. A migránsokat segítő civilekkel a másik baj, hogy egyáltalán nem tudják, hogy igazából kit is segítenek. Lehet, a patronáltjuk két héttel korábban egy vegyi támadást rendelt el, vagy gyermekeket erőszakolt meg.
Az adományokkal is vannak nem várt nehézségek, bár már kevésbé, mint a migránshullám elején. Olyan ruhadarabokat adnak vallásos muzulmánoknak, akik ezeket a vallási előírásaik miatt nem fogják hordani. Kidobják a szemétbe. Olyan ételeket adnak nekik – bár most már állítólag figyelnek rá -, amit vallási előírások miatt nem fognak megenni. Szintén a szemétben végzi. Ezzel az erővel akár egy darálóba is tehetnék a pénzüket. Csak éppen a daráló nem fogja őket a későbbiekben felrobbantani.

 

(Betyársereg, madbabenews.blogspot.hu)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment