9.2 C
Budapest

Nagy-Britannia: a Koránra felesküdött belügyminiszter lesz a miniszterelnök?

A brit belügyminiszter, Sajid Javid közölte hétfőn, hogy jelölteti magát a kormányzó Konzervatív Párt vezetői tisztségére és így a miniszterelnöki posztra. – írja a Mandiner. Érdemes felidézni, hogy Javid már a belügyminiszteri beiktatásakor is a nem-muszlimok elnyomását hirdető Koránra esküdött fel.

Paul Weston brit iszlámkritikus politikus alábbi videója automatikusan azon a ponton fog elindulni (7:04-nél), amikor Sajid Javid a belügyminiszteri beiktatásakor felesküszik a Koránra. Hallható, ahogy Javid odasúgja egy asszisztensnek, hogy – “A Koránt legyen szíves”. Majd a segéd így kérdez vissza: –“Szeretné inkább saját maga felvenni (az asztalról)?”. Pedig Theresa May beiktatásakor ez a kérdés nem merült fel: akkor az asszisztens minden további nélkül odaadta May-nek a Bibliát.

Weston a videóban ezt a kettős mércét úgy kommentálja, hogy az asszisztens “egy koszos hitetlen, aki nem mocskolhatja be a ‘szent Koránt’ a majomszerű ujjaival”.

(Ha valaki túlzásnak érzi ezt a megfogalmazást, akkor gondoljon a pakisztáni keresztény Asia Bibisorsára, aki azért töltött majdnem tíz évet halálsoron, mert keresztényként ugyanabból a vízellátóból ivott mint muszlim szomszédai, szerintük ezzel “beszennyezve” a kutat, mivel “tisztátalan” nem-muszlim. Ez vezetett az ellene felhozott “istenkáromlási” vádhoz. Ennek kapcsán Pakisztánban a Korán-iskolák hathatós segítségével tudtak kivinni az utcára százezres tömeget, mely magából kikelve követelte, hogy azonnal akasszák fel Asia Bibit.)

Weston kifogásolja, hogy a britek megengedik, hogy a parlamentben egy muszlim arra a Koránra fogadjon hűséget, amely “egy idegen könyv, teleolyan parancsokkal, amelyek minden nem-muszlim elnyomására szólítanak fel”.

Weston felhívja a figyelmet arra az összefüggésre is, hogy napokkal azt követően, hogy a muszlim Javid belügyminiszter lett,  a brit demokrácia alapjain átgázolva jogellenesen bebörtönözték Tommy Robinsont (2018. májusában).

Vadhajtások

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink