0.6 C
Budapest

Nehézfiúkból álló “Gyurcsány-gárda” alakulhat

“Demokrata Ellenállás” néven alakul egy gyorsan hadra fogható, polgári engedetlenségi és politikai akciókat szervező csoport a DK-n belül.

Az új csoport vagy mozgalom régi SZDSZ-es gyökerekhez nyúlik vissza, de sokkal konfrontálódóbb lesz: a taxisblokád szellemét felelevenítve flashmobokat, előre nem bejelentett tüntetéseket és más Fidesz- és kormányellenes akciókat fog szervezni – tudta meg a Csepel.info.

A portál úgy tudja, hogy az új csoportot az különbözteti majd meg a Fidesz-székházat is elfoglaló, az Együtt-PM-hez és Bajnaihoz  kötődő balliberális “civilektől”, hogy nyíltan fogják vállalni a Demokratikus Koalícióhoz való tartozásukat. A csepel.info értesülései szerint szóba került, hogy festékszórós “De” feliratú egyenpólóban akcióznak majd – ami nem csak az SZDSZ-re, hanem a Fidesz “lázadó korszakára” is utalás – ugyanakkor éppen az egyenruha érzete miatt még nem biztos, hogy valóban találkozni fogunk ilyen aktivistákkal. A DK ugyanis totális utcai politizálást, ellenállást és nyílt konfliktusokat akar kiprovokálni, de azt is mindenképpen szeretné elkerülni, hogy az új csoportot bármilyen módon összehasonlíthassák a Jobbikhoz kapcsolódó Magyar Gárdával.

GYF
Kemény gárdaparancsnok lenne!

A portál Informátora szerint az Ellenállás Napja volt a bevezető lépés Gyurcsányék részéről az őszi önkormányzati kampányban, ahol az a céljuk, hogy a DK-t mutassák be egyetlen olyan erőként, amely az “Orbán rezsim” ellen valóban fel akar és fel is tud lépni. Mivel az önkormányzati választásokon várhatóan alacsony lesz a részvétel, a nyílt, utcai konfrontációktól azt várják, hogy a baloldali törzsszavazók ismét a DK-t támogassák, és Gyurcsány pártja váljon a meghatározó baloldali erővé. A volt miniszterelnök korábban maga sem titkolta, hogy legkésőbb 2018-ig ismét ő akar miniszterelnök lenni, az Orbán kormányt pedig lehetőleg a hivatali idő kitöltése előtt el akarja zavarni. Ennek legfontosabb lépése a folyamatos utcai politizálás, az állandó provokáció és harc, a permanens gyűlöletkampány, amelyhez elengedhetetlen egy olyan belső csapat, ami a megmozdulásokat tervezi, szervezi, koordinálja.

Csepelen lenne a bázis?

A Csepel.info úgy tudja, hogy a “Demokrata Ellenállás” csoport nevéhez méltóan elsősorban nem vékonyka liberális fiúcskákat toboroz, hanem kemény fellépésre képes, “elkötelezett és erős demokratákat”. Informátorunk szerint a szituációs, jogi és önvédelmi gyakorlatokat is magába foglaló felkészítés már javában folyik, és az egyik szakértőnek P. Gézát, a csepeli DK tagját kérték fel.

P. Géza szinte valamennyi DK-s rendezvényen ott van, nem egyszer biztosította Gyurcsány Ferencet, amihez meg is van a kellő felkészültsége. Küzdősportokat űz, kiváló karatés, egy alkalommal a Hír TV stábjára is rátámadt.

De nem csak a küzdősportokban otthonosan mozgó DK-s aktivista tud hasznos tanácsokat adni a Demokrata Ellenállás újoncainak. A csepeli MSZMP-t, majd az utódpárti  szocialistákat, utána pedig  csepeli elnökként az SZDSZ-t erősítette K. Károly korábbi titkosszolga is, aki ma szintén a Demokratikus Koalíció kampánycsapatában dolgozik, mint kerületi civil aktivista. Információink szerint K. Károly egy választási győzelem esetén vállalkozóként venne részt a csepeli önkormányzat működtetésében: az ő cégei kapnák meg az összes őrzés-védelemhez valamint a játszóterek ellenőrzéséhez kapcsolódó megbízást. Ezzel legális munkát és fizetést tudna biztosítani a Demokrata Ellenállás tagságának. K. Károly 2010 előtt is hasonló megbízásokat kapott, az ő cége őrizte a hírhedt csepeli galvániszap-lerakatot, és egy komplett csepeli játszóteret is akkor loptak el ismeretlenek, amikor az ő cége végezte a játszóterek ellenőrzését. K. Károly cégei 2010 októbere előtt több mint 200 millió forintot kaptak ilyen megbízásokra – ez az összeg azokban ezekre a tervekre most biztosan nem lesz elég.

A Betyársereg kíváncsian várja a Gyurcsány pribékeket. Akár egy személyes találkozóra is. Ha Feri „nagyfiúsat” akar játszani, akkor csak hajrá, mi állunk elébe!

(Alfahír nyomán)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink