Nemzeti sikerek a makói küzdősport gálán (+videó)

március 9, 2013 a Harcosok klubja

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom harcosai, a két éve a makói küzdősport gálán elért eredményeikkel megmutatták, hogy a betyárok utánpótlása biztosított. Egyben példa az Ő sikerük.

Megszokhattuk az utóbbi időkben, hogy a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom székely tagjai remek eredményekkel gazdagítják a Mozgalom hírnevét, talán sokan várták is már, hogy csonka honi vármegyés is a székely bunyósok küzdelmes útjára lépjen és hasonló eredményességgel szerepeljen a ringben.

Ez az idő most elérkezett, ugyanis Kereső István, a HVIM makói szervezetének tagjaként, egy Makón megrendezésre kerülő küzdősport gálán technikai K.O.-val győzelemre vitte a mozgalmi zászlót, szegedi ellenfele ugyanis az első menet utáni szünetben feladta a küzdelmet.

November 4-én rendezték meg Makón az Erdei János emlékére szervezett küzdősport gálát, a makói olimpikonról elnevezett helyi sportcsarnokban, ahol több városból is érkeztek versenyzők győzelmi reményekkel. Az esemény a Makó Budo Klub szervezésében jött létre idén is, ahogy azt az eddigi években is megszokhatták a dél-alföldi város lakói, a hagyománynak megfelelően pedig nagyjából 400-an kíváncsiak is voltak az eseményre. Az idei évben annyi változás történt, hogy most először került be a programba thai-box mérkőzés is, köszönhetően Makó Róbertnek, aki nem egészen egy éve indította útjára a távol-keleti sportágat a hagyma fővárosában. Makó Róbert egyébként aktív versenyzőként is igen eredményesen szerepelt, ugyanis három magyar bajnoki címe mellé fel tud mutatni egy európa bajnoki harmadik helyezést is, melyeket kick box-ban ért el.

A Szent Korona Rádió kérdéseire örömmel válaszolt a vármegyés harcos:

– Ez volt az első mérkőzésed, thai-box versenyzőként. Nyilvánvaló, hogy más edzésen és ringben küzdeni. Hogyan készültél a viadalra, mekkora volt az izgalom a mérkőzés napjáig?

A felkészülésem a szokott módon zajlott, edzéseken rengeteg időt fordítottunk a technikákra illetve az erőnlétre. Ha volt egy kis szabadidőm, azt mindig futással vagy épp kondizással töltöttem, törekedtem a folyamatos, kiegyensúlyozott erőnlétre. Igazság szerint kissé izgatott voltam, mert nehezítette a dolgom hogy a gála előtt egy héttel eltört az orrom edzésen, egy balszerencsés esetet követően.

– Gondolom tervezel még sok mérkőzést a továbbiakban, vannak-e konkrét céljaid a küzdősport terén?

Természetesen tervezek. Minél több mérkőzést szeretnék tudni magam mögött, hogy elegendő tapasztalattal rendelkezzek. A közeljövőben tehát egyelőre a tapasztalatszerzés a cél, a későbbiekben viszont már a Magyar Bajnokságon szeretnék részt venni és minél jobb helyezést elérni. Ezen kívül szeretném magam megméretni a jövő évi Magyar Sziget fesztiválon ketrecharcban, az egy igazán különleges nap lenne a pályafutásomban és az életemben is.

– Láthattuk, hogy fontos számodra a HVIM, melynek magad is a tagja vagy. Mit jelent számodra a Mozgalom, mennyire tartod fontosnak, hogy például az ilyen gálákon is egyre többen találkozzanak a HVIM logójával?

A mozgalom számomra az egyetlen járható utat jelenti, mellyel ki tudunk törni az idegen hatalmak által ránk erőszakolt rendszerek elnyomásából. Nagyon fontosnak tartom, hogy minél többen találkozzanak velünk, ismerjék és értsék meg a mozgalmunkat. Az, hogy ilyen gálákon is találkozhatnak a HVIM logójával részemről egy üzenet, hogy a HVIM tagjai nem kiscserkészek, hanem vérbeli harcosok!

(Szent Korona Rádió – Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment