1.5 C
Budapest

„Öregezés” Poroszlón – valóban nincs etnikai probléma? (videó)

A rendőrség először megpróbálta eltitkolni a poroszlói öreg néni ellen elkövetett aljas támadást, azonban Zagyva Gyuláék tényfeltáró munkája révén fény derült az igazságra.

zagyva-fornetti-d00017A965a5f5d613fbb

Zagyva Gy. Gyula a HVIM alelnöke és országgyűlési képviselő így ír a Facebookon közzétett bejegyzésében az esetről: „…miután mi kitettük a hírt kiadták a közleményt. Mi olvasható benne? Szabálysértési értékre elkövetett lopás miatt nyomoznak, tehát ha elkapják is a szemtanúk szerint cigány származású tetteseket minimális büntetéssel megússzák. Elmentünk a helyszínre és tájékozódtunk, az alábbi videóból kiderül, hogy bántalmazásról, rablásról és még közúti veszélyeztetésről is szó van. Hihetetlen, hogy már előre mentegetik a bűnözőket és hírhamisítással próbálják a közvéleménnyel elhitetni, hogy nincs itt nagy baj a közbiztonsággal…”

A POROSZLÓI RABLÁSRÓL készült videót a család kérésére levették a szerkesztők, de az áldozat és a szemtanúk beszámolója szöveges formában továbbra is elérhető.

Áldozat beszámolója: (1. rész)

(Áldozat) – Itt ültem, Néztem a tévét. Nem telt bele 15 perc, jöttek az ajtón befele. Láttam, hogy nem a családom. Felálltam, mentem oda. Köszönt, hogy jó napot, vagy valami. Mondom, hát te minek jöttél be? Morgott valamit, kiabáltam, ide csapott (homlokára mutat). Meg is szédültem. S akkor bement a szobába, betette az ajtót.

Kifeszítette, szétfeszítette a szekrényemet. A szép barna szekrényemet. Hogy mit vitt el, nem láttam. Három dobozt mondott a szomszédasszonyom, ő látta.

(Kérdező) – Tehát megütötte magát?

(Áldozat) – Igen. És akkor bement, én nem tudtam mit csinál, és azután ment kifele. Mondta a szomszédasszonyom, hogy 3 dobozt dobott ki a nagykapu tetején. A másik meg összeszedte. Beledobta a kocsi hátuljába. Ő meg a nagykapu tetején ment ki. Gizi többet látott mint én. Én meg bejöttem, akkor lett a borzasztó, hogy a szekrényem szét van feszítve, és nyitva volt.

(Szemtanú) – Még megkérdezték tőle melyik fia halt meg. Úgyhogy leadták simán a drótot. Biztos hogy tudták.

(Kérdező) – És az hogy történt mikor menekültek?

(Szemtanú) – Kiugrott a kapu tetején, én meg csak annyit láttam, hogy beugrik valaki az autóba és úgy ahogy nyitva volt ajtó, úgy mentek mint az őrült.

(Kérdező) – Úgy hallottuk ott majdnem elütötték önt?

(Szemtanú)  – Igen. Mert gondolom, ahogy Gizi kiabált,hogy mi van itt, mi van itt akkor megijedtek és menekülőre fogták. Mert biztos szóltak a bent lévőnek hogy Gizi kijött. S azért kapta fel a három dobozt, kijött vele és pucoltak elfelé. Úgyhogy, szerintem sem poroszlóiak voltak mert akkor Gizi megismerte volna őket

(Áldozat) – Nem poroszlóiak voltak.

(Kérdező) – Innen kapták a tippet, mert ezt szervezetten csinálják egyébként. Ki mikor kap nyugdíjat, egyedülálló, nincs otthon. Azokhoz mennek be. A rendőrségnek mi volt az álláspontja, mit mondtak? Rablásnak minősítették az esetet?

(Szemtanú) – Nekünk azt mondták, de hogy aztán mit írtak, azt el sem olvastuk.

(Kérdező) – A Heves Megyei Hírlapban úgy jelent meg, hogy szabálysértési értékre elkövetett lopás volt. Majd meg fogjuk tudni a rendőrségtől.

(Szemtanú) – A magamét tudom mit írtak, csak azt amit ide is elmeséltem. Nekem nem volt más. Hogy a mamának hogy írták vagy mit írtak le azt nem tudom.

(Kérdező) – Elképesztő.

Szemtanú beszámolója: (2. rész)

(Kérdező) – Tetszett látni azokat, akik itt jártak?

(Szemtanú) – Én azt láttam mikor kiugrott ott a nagykapu tetején, de én a rendszámot meg sem néztem, hogy őszinte legyek. Ezt kellett volna, azt mondja a rendőr.

(Kérdező) – Hányan voltak?

(Szemtanú) – Hárman.

(Kérdező) – Cigányok voltak?

(Szemtanú) – Cigányok, cigányok. Leadják itt a drótot, a tippet. Hát ide tessék figyelni, honnét tudják hogy a mamának melyik fia halt meg? Egyből azt kérdezték, azt mondja mama.

(Szemtanú) – Helybeli, poroszlói nem hiszem hogy megkérdezte volna. Pénzre mennek. De ha kedden temetés volt – akkor temették el a fiát – kedden temetésen voltunk, senki nem volt ezen a környéken itthon, akkor ráért volna a pénzt megkeresni a szekrénybe, az anyja büdös szentségit. Fel kéne akasztani őket, mindet. Ez az igazság. Mondtam is mamának, hogy akiktől elvitték a pénzt mindenkinek jött a papír, 4-5 hét múlva a rendőrségtől, hogy nem találják a tettest. Ez az igazság. Borzasztó ami itt megy Poroszlón. Ilyen egyedülálló időseket keresnek. Én azért zárom a kaput. Van csengő majd csenget ha akar.

(Kérdező) – Kutyát kell tartani.

(Áldozat) – Megmérgezik. Itt a szomszédba is volt.

(Szemtanú) – Meg bizony. Megmérgezték.

(Áldozat) – Megmondta az állatorvos, hogy megmérgezték. Két hét múlva meg a lányáét.(Szemtanú) – Hát igen, mert ugye viszik a tyúkokat. Lopják. Én ezért nem tartok tyúkot se. Még  dolgozni jártam Füzesabonyba, három műszakba, mindig volt tyúkom, kacsám, mindenem. Most elmentem nyugdíjba az összes tyúkomat ellopták. De hát éjszaka ki mer kimenni, pláne, hogy én is magamba vagyok. Hogy leüssenek? Annak semmi értelme nincs.

(Szemtanú) – Hát igen, mert ugye viszik a tyúkokat. Lopják. Én ezért nem tartok tyúkot se. Még  dolgozni jártam Füzesabonyba, három műszakba, mindig volt tyúkom, kacsám, mindenem. Most elmentem nyugdíjba az összes tyúkomat ellopták. De hát éjszaka ki mer kimenni, pláne, hogy én is magamba vagyok. Hogy leüssenek? Annak semmi értelme nincs.

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink