Pécs focicsapata szurkolók nélkül – az ultrák nem bűnözők!

augusztus 8, 2014 a Harcosok klubja

Szurkolói pártállás nélkül közöljük a PMFC ultráinak közleményét. Ha focicsapatok vezetői nem változtatnak üresek lehetnek a lelátók. Eltűnnek a csapatok motorjai: az ultrák.

pécs

Ilyen hangulatot ki fog majd teremteni a meccseken? Matyi Dezső?

Az, hogy a futball ultrák és az MLSZ (Magyar Labdarúgó Szövetség) viszonya finoman szólva sem baráti, köztudott. Régi csata ez, ráadásul a szurkoló ellenes intézkedések és a magas jegyárak sem segítik a helyzetet. A PMFC ultrái, a Szélsőséges Alternatíva írt a kialakult helyzetről egy közleményt, amit mi változtatás nélkül osztunk meg.

„Pécsi szurkolótársaink!

A PMFC vezetősége nyilvánvalóvá tette számunkra, hogy nemkívánatosak vagyunk az általunk szeretett, és buzdított csapatunk stadionjában.
Ezért azt a nekünk is fájó döntést hoztuk meg, hogy a hazai mérkőzéseken határozatlan ideig nem veszünk részt, sem az eddig megszokott helyünkön, sem másik szektorban.
Döntésünk az idegenbeli mérkőzéseket nem érinti, csapatunkat továbbra is elkísérjük, és szurkolunk.
Aki ki szeretne látogatni a hétvégi Újpest meccsre, de szolidaritást vállal velünk azt arra kérjük, hogy ne a B-középbe vegye meg a jegyét.

SZÉLSŐSÉGES ALTERNATÍVA”

Az előzmények – a Palesztin áldozatokra nem szabad emlékezni!

A július végi PMFC Matias-MTK mérkőzés után a fő téma nem az volt, hogy a pécsi csapat semmilyen ellenállást nem tudott kifejteni a meccsen, és simán hazai pályán megalázó módon 0-4-re kikaptak. A gondot „szokás szerint” az ultrák jelentették, az a néhány tucat ember, aki a méregdrága belépőjegyek ellenére is kilátogat a színvonaltalan magyar első osztály meccseire. Néhányan közülük hangot adtak a véleményüknek Palesztináról és a több mint 1000 civil palesztin áldozatról. Az eredmény: 600.000 forintos büntetés a klubnak, jegyáremelés a szurkolóknak, ráadásul a B-középbe szóló diák és nyugdíjas jegyeket is eltörli Matyi Dezső klubvezető.

(Pécsi Tükör nyomán Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment