27.3 C
Budapest

Pozsonyi Csata Emlékkoncert és megemlékezés Vecsésen (+interjú)

Őseink hős diadalának 1107. esztendejére emlékeznek Vecsésen. A településen már tradícióvá váló koncert 5. éve kerül megrendezésre. A részletekről kérdeztük a főszervezőt.

Szabó Attila a Városi Nemzeti Szövetség alelnöke és a helyi Jobbik vezetője nyilatkozott nekünk a rendezvényről.

62997355

Ha jól értesültünk ez a megemlékezés már egy tradíció részét képezi. 

Igen, hiszen ötödik éve tartunk megemlékezést és egy kisebb jubileumot is ünneplünk ezen a hétvégén. A Pozsonyi Csata emlékére ugyanis a VNSZ (Városi Nemzeti Szövetség) a Jobbik helyi szervezete, külsős vállalkozók segítségével egy lovas, bronz szobrot állított fel, immár 5 éve. Ezt a kis évfordulónkat is megüljük július 5.-én.

Megemlékezést is szervez a VNSZ?

Igen, hat órától az emlékműnél, amely a vecsési nagy sorompóval szemben található. A 15-20 perces megemlékezés után együtt vonulunk át a szabadtéri színpadhoz.

Mit tudsz elmondani a fellépőkről?

A Radical Hungaryt és a Romert már mindenki jól ismerheti. A Bad Boys W. a régi bOIs zenekar maradványa, amely zene az OI és a nemzeti zenét veszi alapul. Az Ellenméreg egy lelkes, fiatal, új formáció, amelytől szintén nemzeti slágereket hallhatunk.

Mit üzennél az érdeklődőknek?

Jöjjön mindenki, aki jól szeretné magát érezni egy olyan évfordulón, amelyre méltán büszkék lehetünk. A megemlékezésre is mindenkit várunk, hiszen a közös emlékezés és átvonulás még jobban emeli a rendezvény színvonalát.

A koncertek 19 órakor kezdődnek a vecsési Jókai Szabadtéri Színpadon. Fellép még az Ellenméreg, illetve a Bad Boys W. zenekarok. A belépő 1500 Ft.

10390411_635128106575476_5372069799289534529_n(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink