0.9 C
Budapest

Programajánló a XIII. Magyar Szigetre

Ebben a cikkben, amely majd folyamatosan bővülni fog, a XIII. Magyar Sziget programjaiból nyújtunk egy kis betyáros ízelítőt, minden érdeklődőnek.

Július 4-én csütörtökön lesznek az első olyan programok, amelyeket semmiképp sem szabad kihagynia annak, aki az idei fesztiválra kilátogat. A Betyársereg vezetője Tyirityán Zsolt negyed háromtól az Atilla Király Nagyszínpadon vesz részt, „Küzdelem az élettérért” címmel egy kerekasztal beszélgetésen. Mozgalmunk vezetője mellett olyan harcos egyéniségek is a beszélgetés főszereplői lesznek, mint Budaházy György, Dér Zsolt háborús veterán, és Jóna Tibor. Ezek a nevek garantálják a szellemi feltöltődést a nap elkövetkezendő küzdelmes programjaira.

Idén is találkozhatunk velük?

A szervezők a nap további részében harcművészeti bemutatóval készülnek olyan nevek közreműködésével, akiket honlapunk rendszeres olvasói már jól ismerhetnek. Például Jancsi József a „Harcos Útja” elnevezésű önvédelmi módszer kitalálója is részt vesz majd ezen a programon. Vele egyébként a következő hetekben többször is találkozhatunk, ugyanis folytatjuk sorozatunkat a mindennapokra felkészítő harcművészeti stílusról, így érdemes lesz követni híreinket. Jancsi József mellett részt vesz még a Betyársereg két másik tagja is-e bemutatón: Farkas Zoltán a Kyokushin karate mestere illetve Molnár Gábor visz minket közelebb a harcos mentalitáshoz.

Molnár Gábor a tavalyi küzdősport bemutatón

Ezek után 16 órától pedig ismét Szigeti Veszedelem küzdősportgála!  A tavaly is óriási érdeklődés mellett zajló csatákban a HVIM és a Betyársereg tagjai is példamutató teljesítményt mutattak. A részvevő harcosokról egyelőre nem tudunk bővebb információkkal szolgálni, azonban az biztos, hogy izgalmas meccseket láthatunk majd.

Maticas Nelutu vs Kerepeczki Gábor meccse a XII. Magyar Sziget küzdősport gáláján:

Pénteken kissé szellemi vizekre evezünk, de természetesen a harcos mentalitás továbbra is a középpontban áll.  A Hamvas Béla Előadóteremben Dér Zsolt háborús veterán tart majd előadást, „Emlékezés a Dél-Szláv háború hőseire” címmel. Kaposváron volt nemrég Zsoltinak ilyen jellegű előadása, amelyben projektor segítségével betekinthetünk a háborús mindennapok véres valóságába. Dér Zsolt nemrég adott interjút nekünk, amelyben bővebben olvashattunk életéről és harci tapasztalatairól.

Este pedig ha már elég szellemi töltést vettünk magunkhoz egy könnyed Radical Hungary koncerten le is vezethetjük azt. No, de nem is akármilyen koncert lesz ez, hiszen a Radical új albumának bemutató bulija várható, szóval mindenképpen érdemes este is a szigeten maradni, mert unatkozni senki nem fog!

Ízelítő a zenekar harmadik lemezéről:

Bővebb információkat a XIII. Magyar Sziget programjaival kapcsolatban IDE kattintva kaphat.

(Betyársereg)

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink

spot_img