21.7 C
Budapest

Rágyújtotta a templomot a hívekre egy 14 éves muszlim bevándorló

A hatóságok nem tudták eltussolni azt a vasárnap délutáni szörnyű bűntényt, ami az olasz Saviglianóban történt. A muszlim brutalitást mutatja, hogy a 14 éves elkövető felgyújtotta a San Filippo Neri templomot és rázárta a bent tartózkodó hívekre az ajtót. A helyszínre kiérkező tűzoltók és mentők törték be az ajtót, hogy kimenekítsék a főként idős embereket.

gyujtogatas_templomban_0
A közel-keleti keresztények után most az európaiak következnek.

Szombaton 11 óra magasságában riadt emberek özönlöttek az utcára a francia határhoz közeli Savigliano városka katolikus templomából. Az épület felgyulladt, ám teljesen nem égett ki, a tűzoltók még idejében megfékezték a lángokat.

A hatóságok kezdetben – információhiány, vagy felső utasítás okán, nem tudni -„balesetről” beszéltek. Ám a gyújtogatásnak akadt egy szemtanúja, aki egy „14 év körüli arab kinézetű fiatalt” látott az egyik oldalkápolnában a gyertyákkal babrálni. Ezt a verziót aztán a templommal szembeni bolt biztonsági kameráinak felvételei is alátámasztották.

Azóta már azonosították a gyújtogatót, aki egy mindössze 14 esztendős marokkói fiú.

Az elvetemült kamasz nem csak a templomot akarta lángba borítani, de a minden bizonnyal bent levő embereket is meg akarta ölni, hiszen a kaput rájuk zárta.

san filippo

A hívők életét csak a nyílászárók gyengesége és a tűzoltók gyorsasága mentette meg, így templomban tartózkodó 20 embernek az ijedtségen és némi füstmérgezésen kívül komolyabb baja nem esett.

Az incidenst a hatóságok és a média igyekeztek nem nagy dobra verni. A La stampa másnap már írt a gyújtogatásról, ám azóta lényegében egyetlen országos portál sem vette át a hírt.

(AlfaHír, ÚjErő nyomán Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink