11 C
Budapest

Rejtélyes bűnesetek Pécsen karácsonykor – a felzárkóztatottak támadása?

Pécsen szenteste egy nőt saját kapujában késelték meg, másnap egy fiatalt pedig onnan nem messze kirabolt két fiatal bűnöző. Érdekes esetek és összefüggések Pécsről.

Az utóbbi két eset összefüggései egyértelműen megmutatják, hogy kik állhatnak a támadások mögött. Pécsi informátorunktól megtudtuk, hogy a környék, ahol rablások és erőszakos bűncselekmények gyakran történnek erősen cigánybűnözők által fertőzött terület.

Tüntetés a közbiztonságért 2012 nyarán

Az első esetről a bama.hu számolt be, de ők is csak úgy, hogy a megtámadott hölgy fia írt a szerkesztőségüknek. Itt is látszik, hogy az ilyen eseteket próbálja elhallgatni a hatóság. Teszi ezt annak ellenére is, hogy két hét alatt rendet tett a kormányzat.

Az alább leírt támadás a pécsi Mohácsi úton történt, ami közvetlen szomszédos a Magtár utcával. Ez az utca az, ahol Péntek László lakott. Péntek egy évvel ezelőtt brutális módon ölte és erőszakolta meg Bándy Kata rendőrségi pszichológusnőt. A nemzeti oldal élükön a Jobbikkal és a HVIM-el, egy civil kezdeményezésére tüntetést is tartottak, ahol ezres létszámban jelentek meg a jobb közbiztonságot követelő helyiek. A Magtár utca területe hátrányos helyzetűek lakhelye, akik közül persze nem mind bűnöző, sőt lakik idős magyar is azon a területen, azonban sajnos a nagy számok törvénye alapján a bűnözés és bűnözők melegágya ez az utca. A pusztulás szélén álló bérházakat tartalmazó területet már el akarta tüntetni az önkormányzat, azonban eddig erre nem került sor.

„Egy megdöbbentő esetre szeretném felhívni a szerkesztőség figyelmét, melyet még e sorok leírásakor sem sikerült feldolgoznunk.
2013. december 24-ről 25-re virradó éjszaka Pécsett, a rácvárosi templomban tartott éjféli szentmiséről hazafelé, azaz a Mohácsi úti otthonába igyekvő édesanyámat súlyos támadás érte a nyílt utcán. Édesanyámat a saját háza kapujában „lepte meg” egy – őt már percek óta követő – fiatal férfi. Miközben édesanyám kinyitotta az utca felőli kaput, az őt követő támadó váratlanul elébe került, és szó nélkül egy késsel a mellkasa fölé szúrt, majd pedig több kisebb és nagyobb vágást ejtett rajta, a karján és a vállán.
Édesanyám lélekjelenlétének köszönhetően – aki hangosan kiabálva szólította az udvarban tartózkodó kutyáját – a már nyitott kapun a kutya a támadóra vetette magát, a földre lökte, és valószínűleg a ruháját és a karját megtépte. Az otthon tartózkodó lánytestvérem a kiáltásokat hallva elindult a házból a kapu felé, de mire odaért, a támadónak sikerült kiszabadulnia a kutya „szorításából”, és elfutott a szomszédos mellékutcák irányába.
A helyszínre a bejelentéstől számítva pár perc alatt kiérkező rendőrök több autóval átfésülték a környék utcáit, de a támadónak nem akadtak a nyomára. Édesanyámat a kiérkező mentő kórházba szállította, ahol a mellkasa felett ejtett sérülés miatt azonnali műtétre került sor.
Fizikai állapota kielégítő, arról viszont elképzelésünk sincsen, hogy ő és a család mikorra lesz képes a történteket lelkileg feldolgozni. Egyrészt azt, hogy vélhetően centiken és másodperceken és a házőrző eb éberségén múlt, hogy a történteknek nem lett tragikus(abb) következménye. Másrészt azt, hogy manapság előfordulhat, hogy karácsony estéjén, a nyílt utcán, a saját otthonunk kapujában valaki odatoppanhat elénk, és szó nélkül mellkason szúr. Ez az olyan józan gondolkodású embereknek, mint mi, egész egyszerűen felfoghatatlan.
E levéllel szándékunk csak annyi volt, hogy ráirányítsuk a figyelmet egy megdöbbentő esetre, mely velünk történt a napokban, de bárkivel és bármikor – nem csak a hétköznapokban, de akár a szeretet ünnepe alkalmával is – előfordulhat. Levelünkhöz mellékelünk két fotót: egyiken édesanyám sérülései láthatóak, a másikon pedig az „életmentő” kutyánk:”

A késelés másnapján „csak” raboltak Pécsett a „fiatalok”

Mindjárt másnap, tehát december 25-én este a Zsolnay úton, közvetlen a Mohácsi út szomszédságában történt egy újabb támadás. 19 óra 38 perc körüli időben Pécsett a Zsolnay Vilmos utcában egy járdán álldogáló férfihoz két „fiatal” lépett, akik beszélgetést kezdeményeztek vele. Váratlanul egyikük a falnak lökte, társa pedig, az egyensúlyvesztését kihasználva, a zsebéből eltulajdonította pénztárcáját, benne készpénzzel és irataival, majd elmenekültek.

Fáklyás felvonulás Bándy Kata emlékére

A 21 éves Cs. Józsefet és 15 éves társát a rendőrök 20 óra 45 perckor a helyszín közelében elfogták, a Pécsi Rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták. Az eltulajdonított értékek egy részét a nyomozók megtalálták és lefoglalták. Sajnos ez sem meglepetés, ugyanis a cigány fiatalok, sokszor szüleikkel együtt igen erőszakosan kéregetnek a környéken, ha pedig nem kapják meg, amit akarnak jön az erőszak. A környéken sajnos a közbiztonság azért is romlott meg jelentősen, mert ezek a bűnöző életmódot folytató cigányok drogoznak és a napi adagért bármit megtesznek – tudtuk meg informátorunktól. A rendőrség tehetetlen, sokszor beviszik a cigányokat, majd pár órával később ki is jönnek és folytatják, ott ahol abbahagyták….
Tüntetés Páva Zsolt lányának támadása után
Páva Zsolt lányának brutális támadása, vagy Bándy Kata szörnyű tragédiája, mind olyan esetek, ahol a bűnöző életmódot folytató felzárkóztatott cigányok voltak a bűnösök. Az esetek után mind közfelháborodás és tiltakozás következett, de eredményt nem hoztak a civil tiltakozások. A rendőség továbbra is tehetetlen a baranyai megyeszékhelyen. Csupán a helyi nemzeti szervezetek, mint például a Jobbik és a HVIM és persze a Betyársereg szólal fel az esetek ellen, azonban sem az ő, sem pedig a helyiek hangja nem éri el a törvényhozók fülét. Persze, hiszen nem lehet botrány, mert lassan jönnek a választások…
(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink