29.3 C
Budapest

Rettegnek a székelyek a román állam által meghurcolt vármegyésektől?

Az újabb 60 napos fogvatartást azért rendelte el a román bíróság, mert “félnek” a kézdivásárhelyiek a letartóztatott, meghurcolt vármegyésektől. Az eddigi kiállások nem ezt bizonyítják. Alább a HVIM közleménye.

20140529222950

“Miközben lezajlott egy újabb médiamanipuláció, a hatóságok azzal az aljas indokkal tartják fogva Beke István és Szőcs Zoltán székely vármegyéseket, hogy a kézdivásárhelyiek és környékbeli lakosok rettegnek tőlük. Ördögi módon keverik a lapokat, de Istennek hála, már 1.000 ember aláírása arról tesz tanúbizonyságot, hogy Szőcs és Beke nem félelmet keltettek, hanem összefogták a közösséget és harcoltak annak jogaiért. Ahhoz, hogy megcáfoljuk ezt az aljas indokot, amit nem először alkalmaz az ügyészség, újabb támogató – aláírásokra lesz szükség. Mindezek okáért hétfőtől-szerdáig délelőtt 10 és délután 16 óra között a református templom mellett felállított standon, újabb gyűjtés lesz Kézdivásárhelyen. Az Önök aláírása viszi közelebb a szabadsághoz a meghurcolt hazafiakat.

Ami a manipulációkat illeti, íme itt egy példa. Amikor Szőcs Zoltánt vitték Bukarestbe, a főváros előtt néhány kilométerrel megállt a konvoj. A nagyfőnök kiszállt és az alakulat tagjai elpróbálták, hogy majd hogyan fognak vonulni a kamerák célkeresztjében. Fegyver tartása, ki hol fog állni, merre néz, hogyan fogják Zolit stb. Szépen, katonásan, hogy az istenadta nép és annak vezetői meglegyenek elégedve, a nagy fogás tálalva.

Amennyiben nem retteg írjon alá Ön is!”

Közel egy hete tették közzé a vármegyések az alábbi felhívásukat, ami az aláírásgyűjtésről szól:

“Mozgalmunk kézdivásárhelyi szervezete aláírás gyűjtésbe kezd. Mindazok akik segíteni szeretnének a két meghurcolt székely fiatalon, aláírásukkal bizonyíthatják, hogy Beke István és Szőcs Zoltán nem közveszélyesek, ahogy azt az ügyészek hangoztatják. Akik készek aláírni és így szabadságuk visszanyerésének ügyét támogatni, azok megtehetik ezen a héten szerdától-szombatig délelőtt 10 és délután 16 óra között a református templom mellett felállított standon. Arra kérünk minden támogatót, hogy legyen nála a személyi igazolványa.”

(HVIM  Hírszolgálat – Székelyföld nem Románia – Szent Korona Rádió)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink