-1.4 C
Budapest

Rugdosta a földön fekvő osztálytársát egy 11 éves fiú – demonstrációt szerveznek az erőszak ellen!

Új osztálytársa lökte fel és még a földön fekve is rugdalta azt a 11 éves kisfiút, akit az eset után a traumatológiára kellett vinni. Az iskola tehetetlen.

A Pécs mellett található Bogádi Dr. Berze Nagy János Általános Iskolában hétfőn, a délelőtti órákban egy kisfiú összeszólalkozott osztálytársával, aki a földre lökte őt, majd többször meg is rúgta a magatehetetlenül fekvő fiút. A beilleszkedni nem tudó támadó néhány hete csatlakozott az osztályhoz, miután a Bogádi Lakásotthon lakója lett. Korábban magántanuló volt.

a Bogádi Lakásotthon egy egyszerű lakóház, ahol információink szerint 6-8 testi- és/vagy szellemi fogyatékos gyermeket nevel egyetlen nevelőszülő

A múlt heti szülői értekezleten már téma volt az új osztálytárs viselkedése: minősíthetetlenül viselkedik lány osztálytársaival, valamint egy másik osztálytársát fojtogatni kezdte a napokban a délutáni foci során – nyilatkozta portálunknak az áldozat édesapja.

Ha 11 évesen ilyen viselkedésformákat mutat, akkor 14 évesen, ha konfliktusba keveredik, leszúrja a társait vagy a tanárokat?

– kérdezi a tehetetlen apa.

Az iskola tehetetlen, a kezelhetetlen fiú ellen az igazgatói intő a legkomolyabb fegyver. Azt mondják, az új osztálytársnak speciális gyógypedagógusra lenne szüksége a viselkedési problémái miatt, mert a normál pedagógusoktól egyszerűen nem elvárható, hogy egy hagyományos osztálylétszám mellett egy speciális nevelési igényű fiatallal kiemelten foglalkozzanak.

Az ügyben kerestük a Pécsváradi Tankerület igazgatóját, amint válaszol, frissítjük cikkünket.

Nincs hová kiemelni a problémás gyermekeket
A szülő vagy gyám felelősségre vonásra nem maradhat el ilyen esetekben – nyilatkozta Pakusza Zoltán portálunknak. A Mi Hazánk alelnöke szerint abban az esetben, ha a tettest már kiemelték a családjából, joggal merül fel a kérdés, hogy egyáltalán alkalmas-e a fiú a hagyományos oktatásba? Valamint, ha igaz az, hogy 6-8 problémás gyermek él egyetlen nevelőszülővel, a gyermekvédelem vizsgálta-e a lakhatási és a nevelési körülményeket?

Demonstrációt szerveznek
Elfogadhatatlan, hogy a tanulni vágyó gyermekek szenvednek hátrányt a kiilleszkedett, kezelhetetlen gyermekek miatt – ezt már a Mi Hazánk regionális igazgatója mondta lapunknak. Varga Tamás szerint elfogadhatatlan a kettős diszkrimináció, hogy a felelőtlen kormányzati döntések miatt gyermekek szenvednek hátrányt. A Mi Hazánk figyelemfelhívó megmozdulást szervez a bogádi polgármesteri hivatal elé.

Magyar Jelen

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink