-1.4 C
Budapest

Salvini ezúttal sem viccelt: felszámoltak egy migránstábort Olaszországban

Matteo Salvini korábban ígéretet tett arra, hogy felszámolja az illegális bevándorlók által létrehozott telepeket Olaszországban.

Ledózerolták a mintegy 900 migránsnak otthont adó hevenyészett sátortábort a dél-olaszországi Calabria régióban található San Ferdinandóban – jelentette be szerdán Matteo Salvini olasz belügyminiszter.

AHOGY ÍGÉRTÜK… A SZAVAKAT TETTEK KÖVETTÉK”

– mondta Salvini, aki a Liga kormánykoalíciós párt vezetője is.

A több száz migráns közül sokan idénymunkásként dolgoztak a közeli földeken, a narancs- és zöldségültetvényeken. Egy részük tartózkodási engedéllyel is bír. Átmeneti otthonuk felszámolását kora reggel kezdték meg a hatóságok – írja az MTI.

A táborban uralkodó körülményekről készült, az interneten megtalálható felvételek áldatlan állapotokról tanúskodnak, ránézésre az alapvető higiéniai feltételek és szolgáltatások sem biztosítottak. Az egyik ilyen felvétel alapján feltételezhető, hogy például folyó víz sem volt bevezetve.

Korábbi sajtójelentések szerint a dolgozó táborlakókat azonban nagyon alulfizetik munkáltatóik, szinte éhbérért dolgoztatják őket, miközben a tábor miatt már többször alakult ki feszültség a helyiek és a migránsok között.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Salvini egy 29 éves szenegáli férfi, Mússza Ba halála után döntött a tábor teljes felszámolásáról. Az idénymunkás halálát tűz okozta: pár társa tüzet gyújtott, hogy felmelegedjen, de a lángok elszabadultak. Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint a tábor létrejötte óta négy migráns lelte ott halálát.

Salvini korábban azt ígérte, hogy a sátortábor lakóit befogadó központokban szállásolják el. A bontási munkálatok megkezdése után az olasz média által megkérdezett migránsok közül néhányan azt mondták: elképzelésük sincs, hogy hová viszik őket az olasz hatóságok.

Az ANSA olasz hírügynökség közlése szerint több migráns nem hajlandó elhagyni korábbi otthonát.

Calabria vezetése szerdán fogadkozott: mindent megtesznek annak érdekében, hogy az egykor csaknem 5 ezer embernek otthont adó sátortábor ne épüljön újjá.

Forrás: 888.hu

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink