0.7 C
Budapest

Spanyolország: antifasiszták verték a lányt, mert nemzeti színű karkötőt viselt (+videó)

Egy nőt brutálisan megvert egy antifasiszta csoport, valószínűleg azért, mert egy spanyol zászlót ábrázoló karkötőt viselt.

A 20 éves lány a barátaival ellátogatott a helyi koktélbárba, ahol többször inzultálta őt a szélsőbaloldali csoport. Amikor a bár előtt álltak, egy nő azt kántálta “disznó, disznó, meg fogunk ölni téged” majd a fiatal lányra mutatott.

Ezután a hangoskodó nő elmenekült a helyszínről, de a szélsőbaloldali csoportból néhány férfi támadásba lendült. A fiatal lányt megütötték, aki az ütés erejétől a földre zuhant. A lány megpróbálta magát megvédeni, de a támadói nem hagyták. Az áldozat már a földön feküdt, de a szélsőségesek elkezdték rugdosni a fejét.

A támadást a szélsőbaloldal a közösségi médián keresztül ünnepelte. A hét úgynevezett antifasisztát már letartóztatták. Köztük volt Alejandro Espín Sogo is, aki még 2015-ben az Egyesült Baloldal párt színeiben indult a helyi választásokon.

A bántalmazott nő egyetlen egy politikai csoportosulásnak sem tagja. Valószínűleg azért ő volt a célpont, mert egy spanyol zászlóra emlékeztető karkötőt viselt.

A rendőrség szerint ez a fajta támadás tipikus a szélsőbaloldali csoportoknál. A banda együtt támad és mindig többen vannak,mint az áldozat(ok).

A rendőrség még nem biztos abban, hogy miért került sor a támadásra, de elképzelhetőnek tartják, hogy a spanyol zászló miatt történt. Ha ez bebizonyosodik, akkor súlyosbító körülménynek számít a gyűlöletből elkövetett bűncselekmény – írja a Breitbart.

A spanyol belügyminiszter, Juan Ignacio Zoido ördöginek nevezte a támadást. Hozzátette, hogy a törvény teljes súlyával le kell csapni a bűnelkövetőkre. A radikális baloldal többször követett el erőszakos cselekményt az elmúlt években Spanyolországban. A belügyminiszter szerint a szélsőbal jelentette fenyegetés árthat a nemzetnek.

(888.hu)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink