-1.4 C
Budapest

Spartan Race a honvédelem szellemében – akcióban a betyárok és az utánpótlás

Még a múlt hétvégén rendezték meg – Európában első alkalommal Magyarországon – a „Spartan honor” eseményt, amelynek elsődleges célja közelebb hozni a kihívást kereső, egészséges életvitelű Spartan közönséget a katonai életformához. Természetesen a Betyársereg harcosai ismét részt vettek a versenyen és készültek egy kis beszámolóval is. Ezt olvashatjátok most.

A Betyársereg veterán harcosa, Paál Gyula, aki a 44 km-es Attila-védvonal emlék-és teljesítménytúrát futva teljesítette! Természetesen rendszeres Spartan résztvevő!

A Spartan a kezdetektől elkötelezett azok mellett, akik motiválnak, védelmeznek és szolgálnak. A „Spartan honor” eseményeknek az Egyesült Államokban már komoly hagyománya van, Európában először a Magyar Honvédség együttműködésével Veszprémben rendeztek sprint és super távú honor race eseményt, melynek célja közelebb hozni a kihívást kereső, egészséges életvitelű Spartan közönséget a katonai életformához és közösséghez.

A Betyársereg tagjai természetesen ott voltak hétvégén és mindkét futamot teljesítették. Felnőtt futamok mellett gyerek futamok is voltak.

Egyik tagunk kislánya a Competitív futamban indult(10,11,12,13,évesek) ahol a gyerekek 3200-4500m közti távot futnak, és 15-öt burpeeznek, ha az akadályokon hibáznak. Mindkét nap 4-ik lett.

Ezzel kvalifikálta magát az USA-ban megrendezendő Spartan Gyermek Világbajnokságra.


KÉPEKBEN A SPARTAN HONOR

 

A BETYÁRSEREG HARCOSAINEK ÉS A IFJÚ UTÁNPÓTLÁSNAK IS GRATULÁLUNK!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink