0.6 C
Budapest

Szilveszteri körkép nyugatról: terrorveszély mindenhol

Franciaországban a biztonsági erők csaknem 140 ezer tagját mozgósítják az újévi ünnepségek biztosítására. A helyzet Rómában is hasonló, ahol minden eddiginél szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be a szilveszteri ünnepségek idejére. A „fejlett” Nyugat a saját maga által teremtett liberális utópia fogja, a helyzet pedig egyre csak romlik. Persze Magyarországon is figyelni fognak arra, hogy nyugodtan ünnepelhessünk, de itt nem valószínűek olyan agresszív migránsok által elkövetett támadások, mint amilyenek múlt évben Németország több pontján is voltak. Rövid körkép Nyugat-Európából.

FRANCIAORSZÁG: ÓRIÁSI MOZGÓSÍTÁS AZ ÚJÉVI ÜNNEPSÉGEKRE

Franciaországban a biztonsági erők csaknem 140 ezer tagját mozgósítják az újévi ünnepségek biztosítására – mondta a belügyminiszter a BFM francia hírtelevíziónak pénteken.

1255810290-753x366

A biztonsági erők több mint 139 ezer tagja lesz szolgálatban, köztük 57 ezer rendőr és 37 ezer csendőr – ismertette Gérard Collomb, aki szerint a katonai járőrözést kiterjesztik az ország egész területére, nemcsak az egyes városokra és meghatározott létesítményekre, mint korábban.

A belügyi tárca vezetője szerint különös figyelmet fordítanak majd szilveszteréjjel a közúti közlekedés szabályainak ellenőrzésére.

A párizsi rendőrfőnök szerint a francia főváros rendvédelmének biztosítására 10 500 embert mozgósítanak, köztük 4200 rendőrt, 2300 mentőst és tűzoltót, valamint 2200 katonát. A rendőrfőnök külön felhívta a figyelmet, hogy határozottan megtiltották a lakosságnak a petárdák és tűzijáték használatát.

Mélanie Vecchio, a belügyminisztérium szóvivője a televíziós csatornával közölte, hogy a Champs-Élysées sugárúton, a Champ-de-Mars nyilvános parkban és az Eiffel-toronnyal szemközti Trocadéro téren nagy biztonsági övezetet alakítanak ki. Hozzáfűzte: emellett ellenőrizni fogják a kézitáskákat és a személyi iratokat is.

TERRORVESZÉLY RÓMÁBAN: RENDKÍVÜLI BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

Minden eddiginél szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezettek be Rómában a szilveszteri ünnepségek idejére – írta az APA osztrák hírügynökség nyomán az MTI.

terror-alert-rome-700x366

Az ókori Circus Maximus romjainál például, ahol szilveszterkor koncertek és előadások lesznek, fémdetektorokat állítottak fel, és átvizsgálják az érkezőket. Emellett minden hídon és jelentősebb téren rendőrök őrködnek, a belvárosba pedig tilos teherautóval behajtani.

A repülőtereken, pályaudvarokon, a metróban és a vatikáni Szent Péter téren is megerősítették a rendőri és katonai jelenlétet, és várhatóan

Az autópályákon, a bevásárlóközpontoknál és nagyobb szupermarketeknél is biztonsági ellenőrzésekre kell számítani.

Ezen kívül szabályozzák a bejutást a város központjában fekvő Piazza Navonán található karácsonyi és újévi vásárra, ahova legfeljebb 12 ezer embert engednek be egyszerre.

Ellenőrzésekre kell számítani a Spanyol lépcsőnél és a Trevi-kútnál is, ahova várhatóan rengeteg turista látogat majd el. Több székesegyháznál is szigorított biztonsági intézkedéseket vezettek be.

patriota.info nyomán Betyársereg

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink