1.5 C
Budapest

TAPOSD A DROGOT! – Orosz Mihály Zoltán felvette a kesztyűt a drogkereskedelem ellen

Robogóján terjesztett új pszichoaktív anyagot és otthonában is fogadta vásárlóit egy nyíregyházi férfi, akit december 1-jén otthonában fogtak el a szabolcsi rendőrök –számolt be a Zsaru magazin. A cikk szerint állampolgársági bejelentés alapján ütöttek rajta a rendőrök a motoros drogdíleren. Arra azonban már nem tért ki a Zsaru magazin, hogy a bejelentő Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere volt.

zs2
A KÉPEK ALAPJÁN EGYÉRTELMŰ AZ ELKÖVETŐK HOVATARTOZÁSA…

A településvezető szerint a felderítés és az alapvető bizonyítékok megszerzése az ő általa vezetett ÉMOH (Érpataki Modell Országos Hálózata) működésének a gyümölcse.

A nyíregyházi drogdíler segédmotoros kerékpárjával gyakran megfordult a megyeszékhely ipartelepi részén. Pár perces látogatásai során fiatalok vették körül, majd a motoros sietve távozott. Deák János őrnagy, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság élet- és ifjúságvédelmi alosztályának vezetője a Zsaru magazinnak elmondta: R. Zoltán Nyíregyháza külterületén álló házánál mindennap szokatlanul nagy volt a sürgés-forgás, látogatói csak pár percig tartózkodtak nála.

A rendőrök december 1-jéig hat kábítószerfogyasztót állítottak elő, akiknél alufóliába csomagolt herbált találtak. A még aznapi rendőrségi rajtaütésen R. Zoltán házában egy 15 éves helybéli lány is tartózkodott kétéves gyermekével a karjában. Mint kiderült: a pólója alatt szintén egy csomagnyi kábítószert rejtegetett.

zs7

A házkutatás során összesen 159 gramm herbált, illetve ahhoz szükséges csomagolóanyagokat találtak. Továbbá előkerült több nagy értékű mobiltelefon és több millió forint, melyek eredetét vizsgálják. A Zsaru magazin fotóin az is látszik, hogy fejszét és szamurájkardokat is begyűjtöttek a rendőrök.

A kábítószert rejtegető 15 éves lányt és a motoros drogdíler R. Zoltánt előállították, utóbbit, illetve az ügyhöz kapcsolódóan egy szintén elfogott 23 éves nőt bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének, a kisgyermekes fiatalkorú lány ellen pedig bűnpártolás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

zs3

A bíróság december 4-én elrendelte R. Zoltán előzetes letartóztatását. A lány és V. Ágnes szabadlábon védekezik – írta a Zsaru magazin.

Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere gratulált az elfogási akciót szervező rendőrcsapatnak. „Példás munkát végeztek Isten áldja őket” – írta a Facebook-oldalán.

(AlfaHír, Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink