Tavaszi Hadjárat Nagykanizsán a Betyársereggel

április 19, 2015 a Akcióink

Áprilisban a kanizsai betyárok bejárták a zalai dombságot, ezzel adóztak a hős hazafiak emléke előtt, akik a legnehezebb körülmények között is magyarok tudtak maradni.

bs-nagykanizsa006

Április 4-én a nagykanizsai Betyárok egy kisebb túrán vettek részt. Harcosaink Zalaszentjakabról indultak és a 22 km menetelés után Nagykanizsába érkeztek a túrázók. Az eseményen, az elvárásoknak megfelelően, az összes klántag részt vett.

bs-nagykanizsa003

A terep a zalai dombság adottságainak köszönhetően nem volt könnyű, néhol már-már a betyárok határaikat feszegetve jutottak túl az akadályokon, de végig kitartva leküzdötték azokat. „Végig jó hangulatban maradva néha felcsendült egy-két katona induló, ami közösen énekelve arra emlékeztetett minket, hogy a múltban hős honvédjeink, végig hazafiként viselkedve, százszor nehezebb viszonyok közt is teljesíteni tudták a kitűzött célt, és soha nem adták fel.” – emelték ki a zalai harcosok.

bs-nagykanizsa004

Végül a távot 3 és fél óra alatt teljesítették és megérkezvén úti céljukhoz, a nagykanizsai csónakázó tóhoz, egy közös szalonnasütésben pihenték ki a fáradalmakat.

bs-nagykanizsa001

Zárszóként a helyi klántagok még hozzátették, hogy a közeljövőben a tervek közt szerepel még hasonló, de nagyobb távú és nehezebb terepviszonyokkal rendelkező túra, akár közösen más bajtársakkal is. Szóval folytatása következik!

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment