-8.7 C
Budapest

Tolna megyei Jobbikos képviselő az antiszociális elemek ellen

Tolna Megyében is egyre súlyosabb problémát jelentenek az antiszociális, beilleszkedni nem tudó cigány családok. Egyre több helyről jönnek a hírek miszerint a helyi, tisztességes, dolgozó embereket és időseket terrorban tartja pár cigány család. Sajnos a hatóságok sok esetben tehetetlenek és az önkormányzati hatáskör is szűk. A megoldást az összefogás jelentheti. Ezt szorgalmazza és ezen dolgozik a Jobbik Tolna megyei szóvivője és szekszárdi önkormányzati képviselője Szabó Balázs is.

13116057_1595532584095115_8525188135160397772_o
Szabó Balázs a Jobbik Tolna megyei szóvivője és szekszárdi önkormányzati képviselő

Rettegnek a négy roma családtól

Terrorban tartja a lakókat négy roma család a helyiek szerint a Bonyhádhoz tartozó Tabódszerdahely településrészen. Állításuk szerint mindennaposak a konfliktusok, a fenyegetőzések, a lopások. A rendőrség az elmúlt két évben tizenegy büntetőeljárást indított ellenük, de úgy látják, a helyzet nem változott.

A megyei roma kisebbségi önkormányzat azt ígéri, egyeztet az érintett családokkal.

„Biztosítani fogom az itt lakó nem roma családokat, hogy az országos önkormányzati képviselőinkkel együtt ki fogunk jönni az itt élő roma családokhoz, és elbeszélgetünk velük úgy, hogy változtassanak ezeken az élethelyzetükön” – közölte Orsós László, a Tolna Megyei Roma Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

Szabó Balázs – együttműködés és összefogás

A Jobbik megyei szóvivője másokat is bevonna a probléma megoldásába. „Úgy gondolom, hogy ennél több kell. Én tudom, hogy az önkormányzati hatáskör az behatárolt, viszont hogyha akár a polgárőrséggel együttműködve, illetve a közterület-felügyelők nagyobb létszámban jelennének meg a településen, az már előrelépés lehet” – mutatott rá Szabó Balázs megyei szóvivő.

„Nem merek idejönni, mert megölnek a cigányok”

Tabódszerdahelyre tíz évvel ezelőtt költözött be egy cigány család. A helyiek szerint mostanra pokollá tették életüket. Lopások, balhék sőt legutóbb karóval és késsel támadtak az utcaszomszédjukra.. Az ott lakók szerint a rendőrség és az önkormányzat sem tesz semmit. Szabó Balázs itt is hangsúlyozza, hogy a legkisebb helyi települések és a magyarság védelme az elsődleges.

Jó látni, hogy Tolna Megyében sem maradnak egyedül a tisztességes magyar családok és idős emberek!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink