-1.4 C
Budapest

Toroczkai László: harcos év lesz 2021!

Ebben az évben már készen kell állnunk a 2022-es választásokra – jelentette ki lapunknak adott interjújában Toroczkai László, aki szerint az egyik fő feladat az lesz, hogy eljussanak mind a 14 millió magyar emberhez. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke elmondta: míg a Fidesz és a balliberális oldal a kampányban politikai sárdobálást folytat majd egymás ellen, addig a nemzeti radikális párt valós problémákkal és szakmai kérdésekkel foglalkozik. Beszélt arról is, hogy egészen az ENSZ-székházig akar menni a trianoni békeszerződés miatt.

Toroczkai László a 2020-as évvel kapcsolatban így fogalmazott:

„Önmagában hatalmas siker, hogy létrehoztuk a Mi Hazánk Mozgalmat, amely egyfajta utolsó próbálkozása a nemzeti radikalizmusnak, a Jobbik árulása után. Az építkezésről szólt ez az év, ami nagyon fontos lett volna Trianon szempontjából, hiszen a békediktátumot száz éve írták alá. Azonban a koronavírus meghiúsította azt a nagy tervet, amivel készültünk. Elmentünk volna az ENSZ genfi székházához, és elindítottuk volna azt a folyamatot, amit a parlamentben már tavasszal elindítottunk, amikor javasoltam az 1921-es Trianon-törvény hatályon kívül helyezését, amelyet Fülöp Erik, országgyűlési képviselőnk már tavasszal be is nyújtott az Országgyűlésnek. Abból a szempontból nem probléma, hogy későbbre halasztódik ez a genfi nagy tüntetés, mert tavasz óta a fideszes többség nem hajlandó napirendre tűzni a javaslatunkat – ami egyébként jogszabály-ellenes, de most a koronavírusra hivatkozva megtehette – márpedig a demonstráció jellege attól függ, hogy a magyar parlament támogatta, vagy elutasította-e a javaslatunkat.

Hozzátette, bízik abban, hogy jövőre alábbhagy a koronavírus-járvány, és akkor a kormány nem tudja halogatni ezt a döntést. – A javaslatunk erkölcsi és anyagi jóvátétel is, amit meg kell próbálnunk, különben soha nem tudjuk meg, mi történne.

Az elmúlt száz évben senki sem fordult az ENSZ-hez Trianon jogellenessége miatt, miközben az ő égiszük, a jogelődjük szárnyai alatt hozták létre a diktátumot. Ezért szeretném megtenni és remélem, 2021-ben már el tudunk menni oda

– fejtette ki a politikus.

Toroczkai László szerint a Mi Hazánk több szempontból is harcos évnek néz elébe. Míg a párt idén szerveződött és tisztújító kongresszust tartott, jövőre már készen kell állniuk a ’22-es választásra. – Hamarosan megindul a nagyon durva háború a Fidesz és a balliberális tábor között. Mi nem veszünk részt a sárdobálásban, hanem igyekszünk a valódi, hétköznapi problémákkal és szakmai kérdésekkel foglalkozni. Kemény és puskaporos esztendőre készülök, ezért kell a sorainkat rendezni – hívta fel a figyelmet.

Az elnök már várja, hogy enyhüljön a járványhelyzet, mivel akkor a Mi Hazánk végre visszatérhet az utcákra, közterekre személyes kapcsolatteremtés céljából. Az online világban, a Facebookon és az Instagramon ugyanis hatalmas cenzúra sújtja őket, így ott nem tudják felvenni a kapcsolatot a választókkal. Toroczkai László a lehetőségekhez mérten folytatná az országjárását is, hogy találkozzon a Mi Hazánk szervezeteinek képviselőivel.

A jelenlegi politikai viszonyok kapcsán hangsúlyozta: lassan, de észrevehetően gyengül a Fidesz. Ennek oka, hogy a kormány a z egyébként nehéz járványhelyzetben sokszor elhibázott intézkedéseket hozott, például szeptemberben teljesen feleslegesen zárta le a határokat. Emellett a külföldön a járvány miatt esetleg munkájukat elveszítő magyarokat is hazacsábíthatta volna kiemelt bértámogatással, ha már úgyis brutálisan eladósodik most az ország, ehelyett a nem megfelelő gazdasági támogatás miatt újabb magyarok hagyják majd itt hazánkat, a megélhetés érdekében.

A politikus úgy látja, hogy a Mi Hazánk egyik fő feladata idén a médiablokád áttörése lesz, ugyanis az üzeneteiket sem a Fidesz-, sem a balliberális média nem közvetíti a lakosok felé. – Az emberek többsége támogatná az elképzeléseinket, a magyar vállalkozások védelmét, a nemzetgazdaság megteremtését, a magyarság kárpát-medencei dominanciáját, a hagyományos férfi-női kapcsolatokat és a családok támogatását, de egyelőre nehezen jutnak el a terveink az emberekhez – magyarázta Toroczkai, aki szerint a párt csak akkor lehet sikeres, ha mind a 14 millió magyar megismeri majd a Mi Hazánk programját, de akkor a többség egyet fog vele érteni. Dolgozunk a megoldáson, s köszönjük a Magyar Jelennek is, hogy itt nem hallgatják el a rólunk szóló híreket – mondta a pártelnök.

Nagyon nagy a tét a 2022-es választáson, amikor évtizedekre eldőlhet az ország sorsa. A Mi Hazánk egy harmadik utat kínál a Fidesz és a balliberálisok mellett, és tudomásul kell venni, hogy óriási hiba lenne az uram-bátyám rendszert kínáló Fideszt egy még korruptabb balliberális ellenzékre váltani, amely ráadásul támogatja a bevándorlást és LMBTQ-propagandát szorgalmaz még az óvodákban is. Ezért akarunk harmadik lehetőséget, a Mi Hazánk útját – szögezte le végül a párt elnöke, aki boldog és sikerekben gazdag új évet kíván minden magyarnak.

Magyarjelen.hu

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink