1.5 C
Budapest

Toroczkait harminc napra akarták elzárni, mert a Deák téri áldozatokra emlékezett

A Mi Hazánk Mozgalom még májusban megemlékezést tartott a tragikus Deák téri késelés áldozatainak emlékére, a rendőrség akkor többeket megbírságolt, köztük Toroczkai Lászlót, a párt elnökét is. Most azonban Toroczkai arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy a kiszabott 150 ezer forintos bírságot átváltoztatták harminc nap elzárásra.

Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ő akkor az Országos Roma Önkormányzat épülete előtt egy sajtótájékoztató keretein belül mondta el véleményét, hogy felháborítónak tartja, késes bűnözők mászkálhatnak szabadon, s veszélyeztethetik a magyar emberek életét. Kiemelte, valóban érvényben voltak még a járványügyi korlátozások, de meglehetősen furcsának tartja, hogy velük szemben kettős mércét alkalmaznak, másokat nem bírságoltak meg ilyesmi miatt.

Azt is bevallja, hogy mikor megkapta a kerületi rendőrkapitányságtól a büntetésről szóló csekket, mint fogalmaz, “azt dühödten félredobta”. Később pedig elfejtette befizetni. Majd amikor a bíróságtól a levelet kézhez vette, éppen elkapta a koronavírust, de aztán mégis befizette a 150 ezer forintot. Ám megfordult az is a fejében, hogy leüli ezt a harminc napot, de úgy döntött, a Karácsony közeledte és az Ásotthalommal kapcsolatban megszaporodott teendői miatt mégsem tesz így.

További részleteket hallhatunk a Toroczkai által közzétett videóból:

magyarjelen.hu

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink