Tovább követelőznek és balhéznak a kiskunhalasi migránsok (+videó)

június 2, 2016 a Hírmondó

Kiharapott társa füléből egy darabot egy migráns a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban, közben pedig Budapestre akartak menni a betolakodók, de a rendőrség nem hagyta őket. 300 emberről van szó. Nyugalom azóta sincs a befogadóközpontban, ezért a magyar rendőrség megerősítette jelenlétét a tábor területén.

D__US20160601001

A Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti objektumában szerdán fél 12 körül az ott elhelyezett 484 menekültügyi őrizetes közül mintegy 300 fő a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva elégedetlenségének adott hangot. Folyamatosan azt skandálták, hogy freedom, vagyis szabadságot követeltek.

Nincs nyugalom továbbra sem

Azóta sincs nyugalom a tábor területén, ezért több száz rendőr van jelenleg is a tábor területén. Az M1 Aktuális tudósítója szerint szerda kora délután, egészen pontosan fél 2-től migránsok skandálni, valamint tapsolni kezdtek. A zárt táborban azokat helyezték el, akiket már jogerősen kiutasítottak az országból.

Bakondi: sikeresek lehetnek a tárgyalások, nem kell erőszakos megoldás

Úgy tűnik, hogy sikerre vezetnek a tárgyalások, és nem kell erőszakra számítani a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén, ahol szerdán háromszáz menekültügyi őrizetes jobb körülményeket, gyorsabb ügyintézést követelt és kitöréssel fenyegetőzött – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában.

IMG_0588_grid2_fekvo_lead

Kiharapott társa füléből egy darabot egy afgán férfi

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott szóvivője, Árvai Edina szerdán az MTI-nek azt nyilatkozta a testi sértésről: az esetet kedd este jelentette be a sértett, egy 18 éves afgán férfi. Őt kórházba vitték. A kiharapott füldarab nem került elő – tette hozzá.

Jelezte: a kiskunhalasi rendőrkapitányság nyomozói súlyos testi sértés bűntett gyanújával őrizetbe vették a cselekménnyel gyanúsított 22 éves, szintén afgán állampolgárt.

A gyanúsítottat április 26-án fogták el Ásotthalom térségében, miután illegálisan lépett Magyarország területére. A férfi később elhagyta a számára kijelölt nyitott befogadó intézményt, majd május 4-én ismét elfogták Hegyeshalom közelében. A sértett is már többször próbált Nyugatra jutni, először április 25-én került nyitott befogadó állomásra, ahonnan ugyancsak távozott, hogy aztán május 1-jén fogják el Lébény közelében, és helyezzék el őrzött befogadó központban.

(hirado.hu, MNO nyomán Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment