Túlélési tanácsok – hogy minden helyzetben helyt tudjunk állni II. rész

június 18, 2015 a Harcosok klubja

Új, hetente, videós anyaggal is jelentkező sorozatunkkal célunk, hogy megmutassuk az olyan túlélési praktikákat, amellyel egy esetleges összeomlás esetén sikerrel kiállhatjuk a megpróbáltatásokat. 

Csikászok, pákászok

Magyarországon a legprofibb bushcarfterek a csikászok, pákászok voltak, akiknek az élete egészen Hermann Ottó kutatásáig rejtve maradt a nagyvilágtól. A mocsarak, holtágak túlélőmesterei olyan gyerekkoruktól gyakorolt tudással rendelkeztek, ami egy szerény, de az akkori társadalomtól független, szabad életet biztosított még a családjaik számukra.

mhktab04

PÁKÁSZ-TANYA

Herman Ottó „A Magyar Halászat Könyvében” című művében részletesen ír olyan praktikákról, ami manapság az orvhalászat, rapsickodás kategóriába tartoznak, de tény ami tény, ezek nagyon hatékony módszerek. A következő film egy mondhatni lápi betyárról, Mike bácsiról szól. Ő volt az utolsó pákász Magyarországon, utódai manapság az üldözött orvhalász kategóriába tartoznak. Az, aki ilyen szinten míveli a pákászmesterséget, és nem a természet kizsákmányolása a célja, egy infrastruktúra nélküli társadalomban képes lehet biztosítani a közvetlen környezete túlélését. Ha tudod ki volt Matula bácsi és tetszett az Ő karaktere, akkor Mike bácsit is biztosan kedvelni fogod.

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment