29.4 C
Budapest

Túrával emlékezett a Trianoni békediktátum évfordulójára harcosunk

Tavaly a Felvidéken volt, de idén a vírushelyzet miatt a gúnyhatáron belül kellett megtartani a túrát. Trianon 100 volt a neve, de valójában 105 km-t kellett teljesíteni a Börzsönyben Kanizsai harcosunk megemlékező akciójának beszámolója változtatás nélkül!

Emlékezni és emlékeztetni kötelességünk.

A Hit Pajzsa Nemzeti Egylet tematikus túrái mindig remek alkalmat biztosítanak 1-1 komoly táv leküzdéséhez és egy kis állóképesség javításhoz. Ezen a hétvégén a trianoni igazságtalanság 101. évfordulója alkalmából kerékpáros túrát szerveztek, amin kanizsai tagunk indult.

Tavaly a Felvidéken volt, de idén a vírushelyzet miatt a gúnyhatáron belül kellett megtartani a túrát. Trianon 100 volt a neve, de valójában 105 km-t kellett teljesíteni a Börzsönyben. A nagymarosi indulást követően a Kisinóci th-Szokolya-Verőce-Jenői závoz-Kemence-Letkés-Szob útvonalon kellett végigmenni. A 105 km mellé 1500 m szintkülönbséget kellett legyőzni. Megcsonkított hazánk egyik legszebb táján vezetett az út. A szendehelyi ellenőrző pontnál volt alkalom egy főhajtással emlékezni történelmünk hőseire is.

A cél a szobi kálvárián volt ,ami méltó helyszínt adott ennek az embert próbáló feladatnak.

Vesszen Trianon!

(Betyársereg)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink