0.6 C
Budapest

Új magyar I. Világháborús film a láthatáron! – Jönnek a szürke senkik

Megjelent a Szürke senkik című, még idén bemutatásra kerülő magyar első világháborús filmdráma előzetese. Végre egy magyar film az első világháború drámájáról, szenvedéseiről és „szürke” hőseiről! 

A filmet Kovács István rendezte, a történet A berni követ és a Félvilág forgatókönyvírója, Köbli Norbert nevéhez köthető. A nyomasztó, szürke, mégis pörgős hangulatot ígérő előzetes az Origo Filmklubon jelent meg pénteken.

A címbéli szürke senkik egy magyar, osztrák és román nemzetiségű katonákból álló felderítőcsapatot takar, akik öngyilkos küldetésre indulva egy ellenséges vonalak mögött található korabeli olasz kommunikációs központot próbálnak megsemmisíteni.

Az előzetes nyugtalanító, disszonáns zenéje, a képek gyakori begyorsulásai a horrorfilmekkel rokonítja a Szürke senkik-ket, legalábbis ebben a műfajban szoktak mostanság ilyen eszközöket használó trailereket készíteni. Hajmeresztő durvulásokra azért ne számítson senki, de a félperces ízelítő így is mély nyomot hagy a nézőben. A ködös erdő, a feszült kézjelek és a riadt tekintetek mind-mind azt sugallják, hogy itt bármikor kitörhet egy lövöldözés.

20160823moziplakat-a-szurke-senkik-cimu

A film 120 millió forint állami támogatást kapott, 65 perces lesz, és még az idén bemutatják a Duna TV-n.

(AlfaHír, Origo)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink