Újabb győzelmek – a legifjabb betyár ismét aranyérmes (+videó)

március 12, 2014 a Harcosok klubja

Kiss Róbert a debreceni Global Grappling bajnokságon bizonyított ismét. A videón, az ebben a hibrid küzdősportban is remekül teljesített, 16 éves betyár.

Kiss Róbert győzelme után édesapja oldalán

„Robiról mostanában nem hallottunk, mert egyesületet váltott, a Szegedi Küzdősport Klub színeiben folytatja a munkát Sárközi Robi vezetésével.” – meséli az ifjú harcos büszke édesapja, aki kiemelte azt is, hogy köszöni a Sárközi Teamnek a sok segítséget.

Megtudtuk azt is, hogy Kiss Robi 1 hónapja Szegeden él, itt is jár iskolába, valamit itt edz heti 5 alkalommal, van hogy reggel és este is. Most hétvégén volt az első megmérettetése az új csapat színeiben, amelyet egy győzelemmel koronázott meg.

De mi is az a grappling?

A földharc vagy grappling egyfajta hibrid küzdősport, mely nem alkalmaz ütéseket. A stílust a hagyományos birkózás, a dzsúdzsucu, aszambó és más, alávetéses fogásokat alkalmazó küzdősportokból alakították ki. 2006 óta a Nemzetközi Amatőr Birkózó Szövetség hivatalosan is rendez földharc-világbajnokságokat férfi és női kategóriában. A földharc fontos szerepet tölt be az MMA-ban is és effektív önvédelmitechnikának tartják. Magyarországon 2010-ben rendeztek először országos földharcbajnokságot.

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment