Újabb iskolai terror – a tizenkilenc éves cigány megverte elsős osztálytársát

május 7, 2014 a Hírmondó

Zalaegerszegen sem fenékig tejfel iskolába járni. Az újabb fiatalokat érintő probléma a túlkoros cigányok térnyerése és erőszakossága az oktatási intézményeinkben.

10255205_689685994421866_6624631605284696426_n

19 évesen 9. osztályos! Ez aztán a teljesítmény!

Amikor a Betyársereg meghirdette a „betyár tanfelügyelőket az iskolákba programját” valóban komolyan gondoltuk a tanulni vágyó diákok problémáját. Persze a legtöbben csak viccnek gondolták az egészet, azonban a lenti történetből valóban, csak úgy csepeg a magyar valóság szennye. A 19 évesen is a kilencedik évfolyamot taposó +nagy legény” biztos nem lenne olyan kemény, ha egy betyárral kéne megmérkőznie.

Mint a HVG és azóta több hazafias hírportál is beszámolt róla – szó nélkül ment neki egy osztálytársának a zalaegerszegi Deák-Széchenyi Szakképző Iskola egyik 9. osztályos diákja még februárban – közölte Kondákor Ferenc megyei főügyész. A 19 éves fiatalember többször megütötte, megrúgta, majd földre kerülése után ott is tovább ütötte, fojtogatta és rugdosta társát. Ezután a felálló sértett és támadója még dulakodtak, amíg szét nem választották őket. A bántalmazott koponya- és arczúzódásokat szenvedett, és megrándult a nyaka, ezek mind 8 napon belül gyógyuló sérülések. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés vétsége miatt emelt vádat.

Jellemző a hivatalos szervek hozzáállása az egész helyzethez és az is, hogy ezt a hírt csak most hozták nyilvánosságra. Honlapunk azonban nem egy üzenetet kapott azóta, amelyben iskolás diákok és szüleik kérnek segítséget a Betyárseregtől, mert a tanárok tehetetlenek, az igazgató félrenéz ha történik valami. Egyetlen tanácsként talán az önszerveződés, saját közösségek építése lehet a megfelelő válasz a cigányok térnyerésére. Ha erőt látnak nem fognak balhézni, de ehhez össze kell fogni és erősnek kell lenni.

IMG103

A szekszárdi fiatalok, akik irányt mutattak a beilleszkedni nem tudó egyéneknek

Sok jó példa van erre. Egy szekszárdi iskolában például több hazafi, egy csapatként és közösségként működve teszi ki az irányjelzőt a „kirekesztetteknek.” Persze őket meg az iskola vezetése próbálja kirekeszteni, Azóta tudjuk, sikertelenül. Az ilyen történetek vihetik előre az iskolás magyarok ügyét, mert a Betyársereg nem lehet mindenhol ott, de mindig ott lehet bennetek a harcos magyarság gondolata!

(Betyársereg)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment