Újabb migráns szállás égett porig Németországban – helyiek akadályozták a tűzoltást

február 21, 2016 a Hírmondó

Bautzenben vasárnap hajnalban kigyulladt egy menekültszállás. A helyszínen egy 20-30 fős csoport gyűlt össze, hogy végignézzék a hotelből migráns szállássá alakított épület leégését. Az összegyűlt csoport tagjai azt mondták: „örülnek a tűznek”.

A szászországi Bautzenben vasárnap hajnalban kigyulladt egy menekültszállás. A tűzoltók eloltották a tüzet, megakadályozták, hogy átterjedjenek a lángok a szomszédos épületekre. Lakóházak és szupermarketek is vannak a közelben. Mintegy 70 tűzoltó vett részt az oltásban. A tűzoltók azonban nem végezhették zavartalanul a munkájukat, mert a helyszínen egy 20-30 fős csoport gyűlt össze, hogy végignézzék a hotelből migráns szállássá alakított épület leégését. Az összegyűlt csoport tagjai az mondták: „örülnek a tűznek”.

Egy 19 és egy 20 éves férfi akadályozta a tűzoltást is, ezért őket őrizetbe vették. Egyelőre nem lehet tudni, hogy miért gyulladt ki az épület, melyben 300 bevándorló tanyázott. A Die Welt német lap értesülései szerint műszaki hiba miatt kapott lángra a migráns szállás. Az ügyet a tartományi rendőrség szélsőséges indíttatású bűncselekményekkel foglalkozó munkacsoportja is vizsgálja.

(Idegen áradat – SZKR)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Komment