0.6 C
Budapest

UTCA EMBERE: „SZAR ÜGY” TRIANON (videók)

A rengeteg megemlékezés és a kormány döntése ellenére, amely június 4-ét kiemelte a hétköznapok sorából, sajnos nem történt nagy változás. Az utca embere még mindig nagyon keveset tud a trianoni tragédiáról és annak következményeiről. Nekünk emlékezni viszont kötelességünk! Legyünk ott minél többen a HVIM felvonulásán!

EL VAGYUNK KÉSVE TRIANONNAL?

A messzi Székelyföld vadregényes tájáról érkezett Bálint Budapestre. A székely legény azért indult útnak, mert érdekelte, hogy mit tud a nagyvárosi ember a trianoni tragédiáról és az elszakított területeken élő magyarság helyzetéről. Volt aki érdeklődve hallgatta, volt aki még soha nem gondolkozott el ezen a fontos kérdésen, és olyan is akadt, aki tenni szeretne a magyarság egységéért. Bálint elmondta nekik, hogy mit tehet egy budapesti az igazságtalan békediktátum ellen.

„SZAR ÜGY” TRIANON

Nagy megdöbbenést okozott ez a hír Székelyföld szerte, sőt Marosvásárhelyen volt egy székely leány, Emese, aki saját fülével akarta hallani, hogy mit tudnak a budapestiek a trianoni tragédiáról. Természetesen ő is mindenkinek elmondta, hogy fővárosi lakosként mivel lehet tiltakozni az igazságtalan döntés ellen.

 A videóban elhangzott fáklyás felvonulás június 7-én 19 órakor lesz Budapesten, az Ötvenhatosok terén (Felvonulási tér), a Regnum Marianum keresztnél. Felszólal majd Zagyva György Gyula, Novák Előd, Kálló Gergely, Dobay Gergely és Magvasi Adrián.

(Betyársereg, AlfaHír)

spot_img
spot_img

Kapcsolódó cikkeink

Friss cikkeink